Ce medicamente lua Nicolae Ceaușescu. A fost cobai pentru un tratament chinezesc

Ce medicamente lua Nicolae Ceaușescu. A fost cobai pentru un tratament chinezesc
Interdicție totală! Decizia Ceaușeștilor despre care nimeni nu zicea nici "pâs"

Nicolae Ceaușescu, fostul dictator, suferea de o boală misterioasă care îi provoca acestuia stări de leșin. Fostul operator al familiei Ceaușescu, pe nume Pantelie Tuțuleasa, a povestit că acesta călătorea destul de des în China.

Ce medicamente lua Nicolae Ceaușescu

Teoriile care dezbat afecțiunile dictatorilor sunt infinite, mai ales când vine vorba de Nicolae Ceaușescu. Se pare că acesta suferea de un grav complex de inferioritate, dar mai avea și unele suferințe ascunse, pe care medicii chinezi încercau să i le lecuiască.

„Este greu să vorbeşti…uşor despre bolile lui Ceauşescu. Vă daţi seama ce se întâmpla în acele vremuri dacă încercai nu numai să comentezi, dar să şi afli ceva despre asta? Te expuneai direct acuzaţiei de spionaj pentru vreo putere străină”, a povestit cineastul Pantelie Tuţuleasa, care, printre altele, a fost și operator de film al familiei Ceauşescu.

”În general, tuturor angajaţilor din preajma lui Ceauşescu le era interzis să vorbească despre munca lor. Tot ce făceau, auzeau, vedeau era strict secret. Poate li se pare lipsit de importanţă oamenilor de azi, amatori de dezvăluiri. Dar credeţi-mă că personajele din apropierea lui Ceauşescu nu aveau voie să dea nici propriei familii despre serviciul lor”. a mai spus acesta, potrivit Evz.ro.

Nicolae Ceaușescu era temător

Tuțuleasa își aduce aminte că Ceaușescu suferea de diabet și de încă o boală, despre care nu știe exact și din cauza căreia acea stări de leșin. Acesta se ducea des în China, potrivit povestirilor lui Tuțuleasa, întrucât medicii chinezi abia ce descoperiseră un leac. Este vorba despre un medicament-experiment, pe care îl testau pe Nicolae Ceaușescu. Acest leac era obținut din viermi de mătase și necesita imobilizare la pat timp de aproximativ cinci ore. Acesta mai spune că lipsa de coerență de care era acuzat uneori era provocată tocmai de această boală.

La rândul ei, Elena Ceaușescu făcea tot ce putea pentru a-l ajuta. „Îl ajuta, nu voia să îl conducă. Nu voia atât să preia cârma, cât să îl protejeze pe Ceauşescu. Odată m-am aplecat după o floare. M-a urmărit să vadă ce fac. Până la urmă m-a întrebat: «Ce faci acolo?». Cine ştie ce credea că fac, probabil că încerc să plantez vreun aparat. De exemplu, tufişurile erau controlate centimetru cu centimetru”. De menționat este faptul că apa şi hrana soţilor Ceauşescu erau mereu „controlate”, la fel şi îmbrăcămintea acestora.