Ce mașini vrea să cumpere Senatul României înainte de Crăciun. Una singură costă 30.000 de euro

Ce mașini vrea să cumpere Senatul României înainte de Crăciun. Una singură costă 30.000 de euro
Noi autoturisme de 30.000 de euro pentru senatori

România este într-o profundă criză, sau cel puțin așa declară majoritatea politicienilor. Dar asta nu împiedică cu nimic Senatul României să anunțe achiziția unor noi autoturisme pentru senatorii din Parlament. Conform datelor de pe SEAP, la Senatul României s-au demarat procedeele de licitație publică pentru achiziția unor autoturisme, suma pentru o bucată ajungând la 30.000 de euro.

Noi autoturisme de 30.000 de euro pentru senatori

Deși există autoturisme achiziționate recent, Senatul României a decis demararea unui nou proces de achiziții de autoturisme, în valoare de 2,4 milioane de lei. De data asta, conform specificațiilor din SEAP, se dorește achiziția unor limuzine hibrid, cu consum mic, de până la 6,5 litri/100 km.

Specificațiile, destul de stricte, mai spun că se doresc mașini cu cel puțin 250 de cai putere și care să aibă o lungime de aproximativ 4,85 și 4,95 m. Mașinile hibrid trebuie să fie Eco 6 și să aibă un rezervor de cel puțin 50 de litri. Ca și număr, conform acelorași date din SEAP, este de 17, iar o singură limuzină de acest timp costă 141.000 de lei, contra valoarea în euro fiind de 30.000 de euro.

Dacă ne uităm în oferta de pe piața românească, printre cei care se încadrează în specificațiile stricte cerute de Senatul României, se încadrează modelele oferite de cei de la Toyota, mai exact modelul Toyota Camry. Producătorul, pentru acest model, ar oferi o garanție de cel puțin patru ani la autoturism plus o garanție de cinci ani pentru bateria mașinii hibrid. Dacă Toyota va câștiga licitația, va furniza toate cele 17 autoturisme cu polița RCA și cu autorizația de circulație provizorie.

Licitația în SEAP din 1 noiembrie pentru Senatul României

Așa cum cere procedura legală, Senatul României a depus caietul de sarcini pe platforma de licitații publice SEAP, iar procesul efectiv de licitare și câștigare a contractului va fi pe data de 1 noiembrie anul curent. O altă informație regăsită în caietul de Sarcini este termenul limită până la care senatorii așteaptă mașinile în garajele din Senatul României. Data limită, conform caietului de sarcini, este de 15 decembrie anul curent. Indiferent care va fi câștigătorul licitației de pe SEAP, banii vor fi plătiți din bugetul Senatului, și se dorește prinderea acestui contract în actualul exercițiu financiar.

Genul acesta de licitații au mai avut loc și în anii trecuți, iar autoturismele din garajul Senatuli României fiind cu adevărat mașini de lux, cu valori ridicate. Dacă ținem cont că pe zi se cheltuiesc aproximativ 10.000 de euro pe cap de parlamentar, ceea ce se va întâmpla de la 1 noiembrie ar putea fi numit un adevărat chilipir pentru senatorii României.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI