Ce mănâncă soldaţii lui Putin în Ucraina. Meniul preparat pe „rachetă”, o ruşine: „Nu este prea gustos”

de: Stan Nicu
09 02. 2023

S-a aflat ce mănâncă soldaţii lui Vladimir Putin în Ucraina. Meniul preparat pe „rachetă”, o ruşine: „Nu este prea gustos”. Au apărut noi detalii șocante despre armata rusă și despre cum supraviețuiește aceasta în Ucraina.

Ce mănâncă armata lui Vladimir Putin. Un soldat a spus totul

Mai sunt câteva zile și se împlinește un an de când Vladimir Putin a invadat Ucraina, iar războiul nu pare să se termine curând.

Soldații sunt cei mai năpăstuiți. Mor pe câmpul de luptă, atât ruși, cât și ucraineni, și atunci când nu mor se luptă cu alte probleme.

Cartofii și tăițeii, mancarea de bază a armatei ruse

Acum s-a aflat cum își hrănește Vladimir Putin oastea. Armata rusă este ținută în viață cu tăiței și cartofi preparați pe „rachetă”.

Încă de la începutul invaziei, care între timp a devenit un adevărat război, Rusia a pierdut un număr mare de soldați, însă nici cei care încă luptă pe frontul din Ucraina nu o duc mai bine.

Pe lângă faptul că armata lui Vladimir Putin este obligată să lupte cu echipamente militare vechi, de multe ori impracticabile, nici la capitolul hrană soldații ruși nu stau prea bine.

Presa occidentală a dezvăluit totul

De curând, un soldat rus ar fi dezvăluit realitățile cu care atât el, cât și colegii lui se confruntă pe linia frontului. Încă de la începutul războiului au circulat tot felul de zvonuri cum că soldații lui Vladimir Putin sunt puși la dietă strictă.

Astfel, în presa internațională au apărut tot felul de imagini cu o bucătărie rusească de pe frontul din Ucraina în care militarii își pregătesc mâncarea.

Soldații rușii nu au o gamă foarte variată de alimente, ci trăiesc de pe o zi pe alta cu cartofi, ceapă și tăiței, iar asta se pare că se întâmplă de aproape un an de zile, după cum spune un soldat cunoscut doar sub numele de Sedoy pentru agenția de presă rusă pro-Kremlin Moskovskij Komsomolets.

Ce mănâncă, de fapt, soldații ruși

Soldatul a dezvăluit că el și camarazii săi gătesc pe „rachetă”, un obiect care este descris ca fiind o „sobă bizară cu burduf”.

„Pe rachetă am prăjit cartofi cu carne. A ieșit totul prăjit și nu foarte gustos, iar alegerea felurilor de mâncare nu este deosebit de grozavă: paste cu tocană, hrișcă cu carne, cartofi înăbușiți cu carne – cu condiția, bineînțeles, dacă există posibilitatea de a obține carnea. Nu există timp pentru gătit, nu poți fi distras.

Luăm conserve, tăiței instant, terci în borcane, ceva care poate fi încălzit pe arzătoare cu gaz sau pe sobe mici. Ceai, cafea, ciocolată, pâine, maioneză – produse pentru cinci zile. Încercăm să nu câștigăm prea mult, trebuie să purtăm ceva asupra noastră”, a declarat Sedoy.

„Arzătorul rachetă” a fost numit așa pentru că se aprinde instant. Ar putea fi foarte bine un arzător Bunsen, care seamănă cu partea din spate a unei rachete.