Ce mănâncă pacienții internați cu covid. Un spital a făcut public meniul: ce se întâmplă cu cei din izolare

de: Ana Chivu
18 10. 2020

Care este meniul unui pacient care urmează un tratament pentru coronavirus? Cu ce îi hrănește personalul unui spital din România pe pacienți? Meniul zilnic al oamenilor care se luptă să învingă virusul.

Ce mănâncă pacienții cu coronavirus? Meniul zilnic al pacienților

Spitalul Județean de Urgență Ploiești a publicat meniul zilnic pentru pacienți. În urma mai multor sesizări cu privire la mâncarea pe care o primesc pacienții, cadrele medicale s-au decis să facă public totul. Transparența totală de care au dat dovadă aceasta a adus în prim-plan o situație pe care nimeni n-ar fi crezut-o.

Meniul pentru pacienții cu coronavirus din Spitalul Județean din Ploiești

Din păcate, legislația nu prevede normă de hrană pentru cei care ajung la izolator. Cu toate că pacienții pot aștepta până la zeci de ore, până la modificarea legislației medicii au decis să facă chetă și să doneze norma de hrană pacienților. Meniul de la Spitalul Județean de Urgență Ploiești pentru pacienții care nu au afecțiuni cronice conține foarte puține alimente, dar cu toate astea sunt salvarea multora.

Meniu pentru pacienții cu coronavirus

Dimineață: Ceai, pâine, 20 gr. unt și salam
Gustare ora 10:00: 100 gr brânză de vaci.
Prânz: ciorbă de zarzavat cu fidea, mâncare de fasole verde cu pui și pâine.
Gustare ora 16:00: iaurt.
Cină: Pilaf cu pui, pâine și iaurt.

Meniul e mai diversificat pentr cei cu forme mai grave

Meniul este mai diversificat pentru cei care au diverse afecțiuni precum cei de la cardiologie, care au boli renale, diabet sau ulcer. „Meniul va fi publicat zilnic pe site-ul Spitalului Județean de Urgență Ploiești. Considerăm că este un act de transparență cu privire la acest aspect. Anunțul cu privire la meniul zilnic va fi însoțit și de fotografii”, a precizat dr. Sebastian Constantin Toma, noul manager interimar al Spitalului Județean de Urgență Ploiești.

Meniul e mai diversificat pentru pacienții cu forme mai grave

În cazul pacienților menționați anterior, așteptarea poate fi și de 72 de ore, iar legislația nu prevede nici aici norma de mâncare. „Pentru persoanele care ajung în izolator, legislația nu prevede normă de hrană. Acesta este motivul pentru care am propus modificări legislative cu privire la acest aspect și, din proprie inițiativă, medicii au dorit să vină în sprijinul acestor persoane prin cedarea normei de hrană sau prin realizarea de chetă pentru achiziționarea de apă”, a precizat managerul interimar al Spitalului Județean de Urgență Ploiești, conform observatorulph.ro.

Meniu pentru prânz pentru pacienții cu forme mai grave