Ce mai face Gina Gogean. Cum arată și cu ce se ocupă fosta gimnastă de 42 de ani?

Ce mai face Gina Gogean. Cum arată și cu ce se ocupă fosta gimnastă de 42 de ani?
Ce mai face Gina Gogean. Cum arată și cu ce se ocupă fosta gimnastă de 42 de ani

Gimnasta Gina Gogean, de trei ori campioană mondială la sol, s-a retras din activitate de 20 de ani. Sportiva de aur din anii ’90 nu a putut sta departe de sportul pe care îl iubește.

Gimnastă completă și om de echipă. Gina Gogean este acum antrenor

30 de medalii olimpice și europene a adunat Gina Gogean, iar momentul Lausanne 1997, când a devenit triplă campioană mondială, rămâne memorabil. În 1992 și 1996 au fost anii de glorie pentru sportivă. Gina Gocean a devenit vicecampioană la Jocurile Olimpice de la Barcelona, respectiv Atlanta. Ea a câștigat de trei ori bronzul olimpic în 1996 – cu echipa, sărituri, paralele – și are în palmares 9 titluri de campioană mondială. Gimnasta este al optulea român care face parte din lista Gymnastics Hall of Fame.

Povestea din spatele Jocurilor Olimpice de la Atlanta

Cu doar cinci săptămâni înainte de Jocurile Olimpice de la Atlanta, verdictul medicilor era necruțător. Gina Gogean trebuia să se opereze de apendicită, iar participarea sa la întrecerea olimpică devenea astfel incertă. După un repaus de doar 12 zile, gimnasta și-a reluat pregătirea. Avea 19 ani și știa că nu putea rata momentul, căci își dorea revanșa. Cu patru ani înainte, la Barcelona, câștigase o singură medalie de argint cu echipa, ratând aurul individual pentru o zecime și bronzul pentru cinci sutimi.

Demonstrase că este una dintre gimnastele de valoare din generația sa, astfel că, în 1994, a fost desemnată cea mai bună sportivă a României. Au urmat doi ani de excepție pentru ea, în care și-a construit drumul spre aurul olimpic, dar soarta i-a jucat feste și operația de apendicită șansele ca Gina să câștige singura medalie care îi lipsea din palmares au scăzut dramatic.

„Gimnastica este un sport frumos, care ne place tuturor, dar şi sportul care necesită foarte multă muncă, până să ajungi pe podium. Aş dori să nu se înţeleagă, că gimnastică înseamnă doar «sacrificiu» şi să ştergem cu buretele tot ceea ce s-a realizat până acum, cât şi implicarea şi contribuţia fiecăruia la obţinerea rezultatelor pentru România!”, povestea Gina Gogean într-un interviu.

Este căsătorită și are un copil

Gina Gogean și iubitul Cristian Groza s-au căsătorit în luna iulie a anului 2006, la Deva, după o relație de 7 ani. Nașii cuplului au fost Mariana Bitang și Octavian Bellu. Cinci ani mai târziu, cei doi deveneau părinții unui băiat.

„Când l-am luat pentru prima dată în braţe pe Ştefan, am simţit o emoţie specială, care nu poate fi comparată cu nimic. E ceva unic pentru o femeie să-şi strângă copilul în braţe, la puţin timp după ce a născut”, mărturisea sportiva pentru Libertatea.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI