Ce mai construiește Ion Țiriac în București. Gestul neașteptat al miliardarului român

Ce mai construiește Ion Țiriac în București. Gestul neașteptat al miliardarului român
Gestul neașteptat al miliardarului român

Ion Țiriac vrea să se apuce de o construcție impresionantă. Planul este unul ambițios, însă având în vedere averea omului de afaceri, el urmează să se întâmple rapid.

Ce mai construiește Ion Țiriac în București

Ion Țiriac face un gest neașteptat. El investește în construirea unui pavilion expozițional pentru copii lângă galeria de mașini de epocă Țiriac Collection.

Omul de afaceri Ion Țiriac se pregătește să construiască un pavilion expozițional dedicat copiilor. Acesta va fi amplasat chiar lângă galeria sa de mașini de epocă din Otopeni.

Omul de afaceri deține de ani buni prin compania Daneridge România un teren de 11,8 hectare, chiar vizavi de Aeroportul Internațional Henri Coandă din Otopeni.

Este terenul pe care funcționează showroom-ul dealerului Țiriac Auto și al companiei de închirieri auto Klass Wagen. Clădirea are circa 17.000 de metri pătrați, iar galeria Țiriac Collection se află într-un imobil circular cu o suprafață de 4.300 de metri pătrați.

Pavilionul expozițional pentru copii va avea un parter și un etaj și o suprafață de 3.790 de metri pătrați, fără spațiile tehnice.

Acesta va avea o suprafață de aproximativ 90% din galeria Țiriac Collection, iar ca parcări vor fi 152 de locuri, urmând să fie rezervate în parcarea existentă pe teren.

Galeria Țiriac Collection are peste 200 de mașini de epocă, unele fabricate încă din 1899. Colecția a fost inaugurată în noiembrie 2013 și găzduiește producători auto precum Jaguar, Cadillac, Ferrari, Aston Martin, Ford, Chevrolet, Harley Davidson, Mercedes-Benz, Rolls-Royce sau Ferrari.

Este singura colecție actuală din lume care are toate cele 7 modele Rolls Royce Phantom din seria I-VII.

Țiriac a mai construit și 198 de apartamente în continuarea complexului Stejarii din zona de Nord.

Noua investiție ar putea depăși suma de 100 de milioane, scrie Profit.

Ion Țiriac a început să vândă locuințe încă din timpul construcției lor, iar după ce a finalizat toate apartamentele a început criza imobiliară și s-a îndreptat spre închirierea lor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI