Ce le cere China pacienților care s-au vindecat de coronavirus. Așa i-ar putea salva pe ceilalți bolnavi

de: Puiu Alexandru
18 02. 2020

Chinezii sunt în continuare în alertă din cauza propagării coronavirus. Afecțiunea continuă să fie una foarte periculoasă, dar, din fericire, există și oameni care s-au vindecat.

În speranța facilitării vindecării bolnavilor de coronavirus, autoritățile chineze au venit cu o rugăminte la adresa celor care s-au vindecat. Ei speră ca oamenii care au devenit sănătoși să doneze sânge. Din el, medicii vor extrage eșantioane de plasmă, iar acestea ar putea fi utilizate pentru îngrijirea celor aflați în stare gravă, conform Agerpres.

Laboratoarele farmaceutice de la nivel global sunt angajate într-o cursă contra cronometru pentru a crea un tratament şi, ideal, un vaccin împotriva acestui virus care a infectat deja peste 70.500 de persoane şi a ucis cel puţin 1.770 de oameni în China.

Plasma foștilor bolnavi care au fost fost infectați cu COVID-19 are avantajul că ar putea conține anticorpi. Aceștia din urmă, în condiții ideal, ar putea duce la reducerea sarcinii virale în organismele bolnavilor aflați în stare gravă. Un comunicat pe marginea acestui subiect a fost publicat de un reprezentant al Comisiei Naționale pentru Sănătate din China.

„Aş vrea să le cer acelora care s-au vindecat deja să doneze plasmă. Acţionând astfel, ei vor readuce speranţa în sufletele bolnavilor care sunt încă afectaţi”, a declarat Guo Yanhong.

Este important de reținut că această inițiativă a oficialilor chinezi nu este o fantasmă. Ea chiar funcționează. Un număr de 11 pacienți spitalizați în orașul Wuhan, epicentrul epidimiei, au beneficiat săptămâna trecută de transfuzii, conform spuselor lui Sun Yanrong. Ea este expertă în cadrul centrului biologic din cadrul Ministerului Științei și Tehnologiilor.

Rezultatele nu au întârziat să apară. „Unul dintre ei s-a întors deja la el acasă, un altul a putut să se ridice din pat şi să meargă, iar celalţi sunt pe cale de a se vindeca”, a adăugat cercetătoarea. „Teste clinice au arătat că transfuziile de plasmă (prelevată de la bolnavi vindecaţi) sunt eficiente şi lipsite de periculozitate”, a mai spus Sun Yanrong.