Ce le-a transmis Simona Halep fanilor ei. Mesajul ei a fost bine primit

Ce le-a transmis Simona Halep fanilor ei. Mesajul ei a fost bine primit
Simona Halep le-a transmis fanilor ei un mesaj

Scandalul în care este implicată Simona Halep este pe departe de a se fi terminat. Imediat după anunțul de dopaj și suspendare, sportiva nostră declara că va lupta pentru adevăr. Simona a fost suspendată provizoriu din tenis pentru că a picat un test antidoping la US Open. Dar, deși suspendată, Simona Halep le-a transmis fanilor ei un mesaj, care a fost bine primit.

Câți ani riscă Simona Halep în scandalul de dopaj

Testul pozitiv al Simonei Halep la o substanță interzisă a provocat o undă de șoc în lumea tenisului. Halep, fostă nr. 1 mondial, spune că nu a luat medicamentul și promite să își reabiliteze numele. Mulți din tenis sunt de partea ei.

Simona Halep, în vârstă de 31 de ani, a declara că s-a simțit „complet confuză și trădată” după ce a fost informată că a fost suspendată provizoriu. Decizia era anunțată de Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis, agenția antidoping pentru tenis.

ITIA spune că o probă de control antidoping prelevată de la Halep la US Open în august a fost testată pozitiv pentru roxadustat. Pe rețelele de socializare, Halep a declarat că a fost șocată să afle că medicamentul a fost detectat în organismul ei. Insistând că nu a fost niciodată tentată să trișeze, ea a declarat:

„Voi lupta până la capăt pentru a dovedi că nu am luat niciodată cu bună știință vreo substanță interzisă și am încredere că, mai devreme sau mai târziu, adevărul va ieși la iveală”

Atât proba A, cât și proba B prelevate de la jucătoarea noastră au fost depistate pozitiv la Roxadustat, potrivit ITIA. Acesta nu a precizat dacă probele erau de sânge sau de urină, agenția folosește ambele sisteme.

Halep, care deține titluri de Grand Slam la simplu de la Roland Garros și Wimbledon, a declarat că lupta ei nu este motivată de bani sau de realizări. În posara ei de pe rețelele de socializare, vorbește de un sentiment de onoare și de dragoste pentru joc. În ziua în care și-a anunțat testul pozitiv, ea se afla pe locul nouă în lume.

Dacă Simona Halep nu reușește să anuleze această constatare sau să dovedească faptul că nu a folosit în mod intenționat drogul, ea ar putea primi o pedeapsă de până la patru ani de suspendare, potrivit ANAD, Agenția Națională Anti-Doping din România.

Simona Halep le-a transmis fanilor ei un mesaj

Având deja de partea ei voci importante din tenis, dar și contestari celebri, romoânca încearcă să pară puternică. Așa se face că, recent, Simona a scris un nou mesaj pe contul ei de Instagram.

Mesajul postat de fosta număr 1 mondial a fost bine primit de fani, având și un substrat: „Pacea începe cu un zâmbet – Maica Tereza”, a scris Simona Halep pe Instagram.

Cu toate problemele, Simona nu a fost și nu este singură în toată această situație. Fostul antrenor al Simonei și alții au sărit în apărarea ei. Printre cei care o apără pe Halep de acuzația de dopaj se numără fostul ei antrenor, australianul Darren Cahill.

„Chiar dacă nu mai lucrez cu Simona, aș vrea să vorbesc clar cu persoana pe care o cunosc și cu sportiva cu care am lucrat timp de 6 ani. În primul rând, și cel mai important, NU există nicio șansă ca Simona să fi luat cu bună știință sau în mod intenționat vreo substanță de pe lista substanțelor interzise. Niciuna. Zero.”, a scris Cahill într-o postare pe Instagram.

Cahill a spus că Halep a fost frecvent testată pentru substanțe interzise și a îmbrățișat spiritul fair-play-ului. El a descris-o ca fiind vigilentă față de ingerarea accidentală de medicamente sau substanțe care ar putea declanșa un test pozitiv.

Deși puțini ar crede, dar Simona Halep este unul dintre cei mai de succes jucători din istorie. Românca a avut o revenire în acest an în august în top 10 al circuitului Women’s Tennis Association Tour.

Înainte ca accidentările și epuizarea emoțională să o deraieze în timpul sezonului 2021, Halep petrecuse 373 de săptămâni în top 10, un interval de peste șapte ani.

Pe locul opt în topul câștigurilor

În tenisul feminin, doar Serena și Venus Williams au câștigat mai mulți bani decât Halep. Ea a câștigat peste 40 de milioane de dolari de-a lungul carierei. Aceasta a fost  o bornă pe care a atins-o la începutul acestui an.

În rândul jucătoarelor și al jucătorilor, câștigurile Simonei Halep o plasează pe locul opt în topul general al jucătorilor cu cele mai multe premii în bani, cu mult peste Andre Agassi și sub Pete Sampras.

În septembrie, Halep a anunțat că își încheie sezonul 2022 pentru a se supune unei intervenții chirurgicale nazale care, a explicat ea însăși, are ca scop îmbunătățirea respirației și, de asemenea, schimbarea aspectului nasului.

ITIA spune că i-a trimis lui Halep o notificare privind o potențială încălcare a reglementărilor antidoping la 7 octombrie. Când marea academie de tenis a lui Mouratoglou din Franța a fost contactată pentru comentarii, un reprezentant a răspuns: „Pentru moment, nici Simona, nici Patrick nu vor comenta acest lucru”.

O decizie oficială și, posibil finală, este așteptată pentru începutul de an 2023. Până atunci, însă, Simona se ține tare și încearcă să se mențină în formă.

Urmăriți Playtech.ro și pe