Ce le-a spus Alina Bica italienilor, după ce a fost prinsă. Ofițerii s-au uitat mirați la ea

de: Ștefan R. Apostol
16 07. 2020

După cum s-a scris în toată presa națională, Alina Bica a fost prinsă și arestată în Italia, urmând să se facă actele și procedura de extrădare. Până la finalizarea actelor Bica a fost pusă în arest la domiciliu din Italia.

Ce le-a spus Alina Bica italienilor, după ce a fost prinsă

Conform celor de la Antena 3, Alina Bica a fost prezentă astzi în fața instanței din Italia. reamintim că fosta șefă a DIICOT care e condamnată definitiv în România la patru ani de închisoare. Prezentă în fața unui comlet de judecată, în Italia, aceasta a declarat în fața anchetatorilor că nu va fugi din Italia, însă nu dorește să execute condamnarea în România.

Ofițerii s-au uitat mirați la ea și de declarațiile sale

Conform informațiilor publicate în presa italiană, Alina Bica s-ar fi aflat pe teritoriul italian de aproximativ un an de zile, mai exact în Brescia, unde lcura ca și consultant legal pentru anumite companii din zonă. Cei de la Gazzeta del Mezzogiorno au publicat astăzi informația, conform căreia, Alina Bica le-a declarat judecătorilor italieni că vrea să își ispășească pedeapsa în Italia.

„Nu am făcut lucruri ilegale și am depus un nou recurs în fața Înaltei Curți a României. Sentința se bazează pe o interpretare foarte particulară a legii, asupra căreia a existat un dezacord puternic între judecători.

 

Ce le-a spus Alina Bica italienilor, după ce a fost prinsă. Ofițerii s-au uitat mirați la ea

Nu fug, dar nu vreau să mă întorc în România, iar dacă sentința este confirmată, vă voi cere să o execut aici în Italia: în România există un singur penitenciar pentru femei și mai mult de jumătate dintre deținute au fost condamnate pe baza investigațiilor efectuate de biroul meu. Sunt o persoană educată, cunosc legea și nu pot merge la închisoare: trebuie să mă confrunt cu avocatul meu pentru a studia strategia de apărare”, le-ar fi spus Alina Bica judecătorilor, conform celor de la Gazzeta del Mezzogiorno.

Acum rămâne să vedem care va fi decizia judecătorilor italien, cert este că autoritățile române au început deja procedurile de extrădare trimițând prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe o cere oficială către autoritățile italiene.