Ce înseamnă Simona Halep pentru România. Antrenorul ei le-a spus străinilor adevărul dureros

Ce înseamnă Simona Halep pentru România. Antrenorul ei le-a spus străinilor adevărul dureros
Daniel Dobre: "Atenția este doar pe Simona Halep. Este incredibil"

Antrenorul Simonei Halep le-a dezvăluit străinilor ce înseamnă sportiva pentru România și despre modul în care românii se raportează la ea atunci când pierde. Daniel Dobre a făcut o comparație cu situația de dinainte de 1990, când țara noastră avea rezultate notabile în mai multe sporturi.

Daniel Dobre: „Atenția este doar pe Simona Halep. Este incredibil”

În cadrul unui interviu acordat celor de la wtatennis.com, Daniel Dobre a vorbit despre problemele din sportul românesc, care a ajuns să fie reprezentat în acest moment doar de o singură sportivă, Simona Halep.

„Mai întâi trebuie să înţelegeţi situaţia sportului din România. Înainte de 1990, România era una dintre cele mai mari ţări din lume la Jocurile Olimpice, era mereu în Top 5, aveam campioni la gimnastică, handbal, fotbal, peste tot. Acum doar Simona este la acest nivel. Înainte atenţia era îndreptată spre, să zicem, o sută de sportivi. Acum este doar pe Simona. Este incredibil.

Acum, oriunde merge, toată lumea o ştie, vrea o poză cu ea, vrea să discute cu ea. Mereu are probleme cu oamenii, pentru că dacă a câştigat un meci, lumea crede că poate câştiga tot timpul. Când pierde meciuri, oamenii au fost răi, s-a scris rău despre ea prin ziare. Dar la prezentarea trofeului pe stadion au fost 30.000 de oameni. Sunt meciuri de fotbal la care nu vin atâţia oameni”, a declarat Daniel Dobre.

Antrenorul Simonei Halep a mai spus că sportiva este un model pentru România chiar dacă mulți nu o apreciază și o critică în momentele mai slabe.

„Înainte de Wimbledon toată lumea zicea: Ok, a câştigat Roland Garros, nu va mai fi în stare de asta. Dar apoi au văzut ce bună a fost la Wimbledon. Nimeni din România nu a câştigat Wimbledon. Nici Ilie Năstase, nici Virginia Ruzici. Poziţia ei este foarte mare, pentru că nu mai sunt alţi sportivi mari acolo. Dar şi pentru că este un model prin felul în care se antrenează, cum şi-a construit cariera. A dat totul pentru tenis. Nu a avut un stil de viaţă ca alte fete, ea doar s-a concentrat pe tenis. Este valoarea muncii.

În România nu avem multe exemple de felul ei. România este o ţară unde munca nu este foarte apreciată. Dacă poţi trăi fără să munceşti, atunci e cel mai bun lucru. Nu este frumos că spun asta, dar aşa e România acum. Simona dă un exemplu prin faptul că poţi realiza orice dacă munceşti mult şi eşti încrezător. Multă lume apreciază acest lucru”, a precizat Daniel Dobre.