Ce înseamnă, de fapt, noile tulpini de covid-19. Specialiștii au făcut anunțul șocant al zilei

de: Ștefan R. Apostol
26 01. 2021

Jean-François Delfraissy, a declarat că probabil va fi nevoie de un al treilea lockdown pentru a combate coronavirusul. Delfraissy, șeful Consiliului Științific din Franța, a tras un semnal de alarmă asupra noilor tulpini ale virusului SARS-CoV-2.

Jean-François Delfraissy cere un nou lockdown în Franța

Șeful Consiliului Științific din Franța, Jean-François Delfraissy, a ceut într-un interviu recent o nouă măsură drastică de lockdown în urma apariției noilor tulpini de SARS-CoV-2. Cu o săptămână în urmă a fost pusă în aplicare o altă restricție strictă. Cu toate astea cazurile au continuat să crească pe teritoriul francez. Odată cu apariția noii tulpini, Franța este în fața unei iminente noi crize pandemice, declară Jean-François Delfraissy.

Jean-Francois Delfraissy a declarat că „există o urgență”, iar săptămâna aceasta a fost critică. Oficialul Jean-François Delfraissy a cerut o acțiune rapidă a guvernului, pe fondul îngrijorărilor tot mai mari cu privire la răspândirea de noi variante ale coronavirusului.

Delfraissy a spus că datele au arătat că o nouă variantă mai transmisibilă reprezintă acum între 7-9% din cazuri în unele regiuni franceze și va fi greu de oprit. Franța se află într-o situație mai bună decât alte state din Europa, dar cu toate astea noua tulpină face ravagii.

Jean-François Delfraissy a descris noile variante drept „echivalentul unei a doua pandemii”. Se așteaptă ca guvernul francez să se întâlnească miercuri pentru a decide dacă sunt necesare măsuri suplimentare.

„Trebuie să însăprim reglementările. Dacă nu, ne vom găsi într-o situație extrem de dificilă. Luna martie va deveni echivalentul unei a doua pandemii”, a avertizat Jean-François Delfraissy într-un interviu acordat televiziunii BFM.

Franța în fața unui al treilea lockdown național

Funcționarii statului au decis până acum să pună în aplicare un al treilea blocaj național. Jean-François Delfraissy spune că s-a preferat un sistem de restricții pe timpul de noapte, care permite școlilor să rămână deschise. Dar numărul zilnic de infecții este în creștere.

Media de șapte zile este acum de peste 20.000 de infectări, în ciuda restricțiilor de circulație, după ora 18:00, a mai declarat Jean-François Delfraissy. Premierul francez Jean Castex a declarat anterior că restricțiile ar putea fi impuse „fără întârziere” dacă situația se va deteriora în continuare.

Numărul deceselor provocate de virus în Franța nu a depășit 73.000 duminică, deoarece țara a înăsprit restricțiile privind sosirile în țară. Conform noilor reguli, oricine intră din interiorul UE prin aer sau feribot trebuie să prezinte acum un rezultat negativ al testului Covid-19 în termen de 72 de ore de la călătorie. Cei care intră în Franța din UE pe cale rutieră, inclusiv lucrătorii transfrontalieri, nu vor fi obligați să susțină un test.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat săptămâna trecută că toate călătoriile neesențiale „trebuie să fie limitate”. Cu toate astea, statele membre UE au fost de acord până acum să mențină frontierele deschise.