Ce înseamnă când pisica ta dă din coadă. Aşa se simte animalul, de fapt

de: Oriana Popescu
30 06. 2023

Pisicile, la fel ca și câinii, sunt cele mai comune animale de companie de pe glob. De multe ori atunci când ne simțim singuri, pisicile sunt cele care ne alină durerea și ne vindecă de rănile sufletești.

Câte vieți au pisicile?

Cu siguranță ați auzit vorba aceea cum că pisicile au șapte vieți. Ei bine, acesta este doar un mit, pentru că pisicile au o viață, ca fiecare dintre noi. Astfel, este important să mergeți la medicul veterinar cu animalul de companie, la fel și cu pisicile, pentru a i se face toate tratamentele necesare și pentru a i se prelungi cât mai mult viața.

De asemenea, dacă, din întâmplare, observați că pisica voastră mănâncă iarbă, să știți că este momentul să vă îngrijorați. Chiar dacă în multe cazuri pisicile sunt obișnuite să mănânce resturi, trebuie să se acorde mai multă atenție alimentației patrupedelor.

Există mitul cum că pisicile ar trebui să bea lapte. Este complet greșit. Felinele casei, după cum mai sunt numite, pot lua în greutate din cauza laptelui de vacă. Laptele de vacă este plin de substanțe nutritive pe care stomacul pisicilor pur și simplu nu le poate tolera, cauzând probleme precum diareea sau obezitatea.

Citește și: De ce trebuie să-ți ții pisica în casă: ce spun oamenii de știință

Momentul de fericire al pisicilor

Mereu pline de energie și puse pe șotii, pisicile par că au mereu bateriile încărcate, dar te-ai întrebat vreodată ce înseamnă atunci când pisica ta dă din coadă? Ei bine, atunci când dau din coadă, pisicile sunt de-a dreptul fericite. Mai mult decât atât, acest obicei poate reprezenta și faptul că ele sunt gânditoare sau le supără ceva.

Un alt simț cheie al patrupedelor sunt mustățile. Cu ajutorul acestora, pisicile se ghidează pe unde să o ia atunci când este întuneric în casă. Poziția mustăților unei pisici poate indica starea de spirit în care se află, așa că orice ai face, nu le tăia sau trage. Mustățile sunt adânc înfipte în blana unei pisici, unde există mulți nervi.

Citește și: Genetica arată unde și când au început pisicile să fie animalele noastre de companie