Ce i-a impresionat pe turiştii englezi în România. Au rămas surprinşi: „Un lucru complet greşit”

de: Ioana Bucur
22 05. 2023

S-au pregătit pentru o vacanță în Istanbul, însă planurile le-au fost date peste cap și au ajuns într-un loc pe care nu l-ar fi ales niciodată ca destinație de concediu: București! După câteva zile petrecute în țara noastră, au rămas surprinși de ce au găsit. Ce i-a impresionat pe turiștii englezi în România.

Turiști englezi, impresionați de România

În ultimii ani, tot mai mulți turiști străini ajung în România. Cei mai mulți nu au așteptări prea mari, însă sunt cuceriți de peisajele spectaculoase de la noi din țară, de ospitalitatea oamenilor și, nu în ultimul rând, de preparatele tradiționale.

Josef Roberts este un vlogger din Marea Britanie. El și partenera sa plănuiseră o excursie în Istanbul, Turcia, însă, până la urmă au ales România. Când a ajuns în țara noastră, era îngrijorat, în condițiile în care imaginea pe care și-o crease de acasă nu era una tocmai frumoasă.

„Știți, România are această reputație, mai ales în Marea Britanie, de loc periculos post-sovietic, plin de infractori și de locuri degradate. Iar acest lucru este complet greșit.

Îmi amintesc că (…) în anii ’90 și la începutul anilor 2000, unele dintre ziarele noastre ne avertizau că, dacă România va intra în UE, 50.000 de români vor veni în Marea Britanie, vor comite infracțiuni și vor aduce cu ei lucruri îngrozitoare”, a spus Josef Roberts într-un videoclip publicat pe o platformă de social media.

Te-ar putea interesa și: Locul din România în care te simţi ca în Maldive. Apa turcoaz face furori printre turişti, e un loc de vis

„De ce mergeți în România? Este periculos acolo, aveți grijă!”

Englezul s-a declarat fascinat de România, mărturisind că toți prietenii săi l-au descurajat când au aflat că urma să vină aici.

„Istoria este fascinantă (…). Iar mâncarea este uimitoare, sarmale, chiftele, mici (de care nu mă satur niciodată). Și știți că înainte de a veni, oamenii ne avertizau: ‘Oh, mergeți în România’, ‘De ce mergeți în România?’, ‘Este periculos acolo, aveți grijă!’.

Dar ne simțim în siguranță, nu am avut nici o problemă. Nimeni nu a încercat să ne fure din buzunare (…). Toată lumea a fost de fapt super prietenoasă și de ajutor. Au vrut să-și exerseze puțin engleza, iar eu mi-am exersat limba română.

Deci, de ce are acest stereotip ridicol, acest mit în jurul ei? Mă depășește complet și nu mă pot abține să nu simt că a fost creat de mass-media.”, a mai spus vloggerrul britanic.

Te-ar putea interesa și: Oraşul din România înconjurat de locuri spectaculoase. Puţini turişti ştiu de el, e o perlă ascunsă

@josefroberts13 I feel like I’ve been lied to about Romania #romania #Romania #Romanian #românia #brașov #rașnov #transilvania @visitromania ♬ original sound – Josef Roberts