Ce gest a făcut David Popovici, după ce s-a calificat în finală la Campionatele Mondiale de Nataţie. ”Tipul ăsta e terifiant” – FOTO

de: Sorin Barbu
24 07. 2023

David Popovici s-a calificat fără emoții în finala de la 200 de metri liber din cadrul Campionatelor Mondiale de Nataţie de la Fukuoka. Sportivul român a obținut cel mai bun timp din semifinale și l-a impresionat pe unul dintre cei importanți analiști din acest sport. Ultimul act al acestei probe este programat marți, 25.07.2023.

Ce gest a făcut David Popovici, după ce s-a calificat în finala Campionatelor Mondiale de Nataţie

David Popovici a confirmat și în semifinala probei de 200 de metri liber că își dorește foarte tare să scrie istorie la Campionatele Mondiale de Nataţie. Anul trecut a câștigat medaliile de aur la 100 și 200 de metri liber, iar dacă se va impune din nou va fi primul care va reuși să-și apere titlurile.

Sportivul român nu a avut nicio emoție în bătălia pentru semifinale și a oprit cronometrul la 1 min 44 sec 70/100. A fost o cursă în care nu a părut că a forțat, iar la final le-a făcut semn fanilor, antrenorilor și oficialilor că totul este în regulă. Nu este prima oară când face așa, pentru că are o convenție și vrea să le arate oamenilor din staff că nu se simte obosit.

Romania’s David Popovici reacts after competing in a semi-final heat of the men’s 200m freestyle swimming event during the World Aquatics Championships in Fukuoka on July 24, 2023.,Image: 791564838, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Yuichi YAMAZAKI / AFP / Profimedia

David Popovici i-a impresionat pe specialiști, după succesul categoric din semifinale

Prestațiile lui David Popovici sunt așteptate cu mare interes. Specialiștii sunt convinși că românul are șanse mari să câștige din nou medaliile de aur, dar sunt impresionați după fiecare cursă. Așa s-a întâmplat și cu Kyle Sockwell, un fost înotător american și actual comentator important în lumea înotului. Acesta a fost impresionat că „Rechinul” nu pare deloc obosit.

„David Popovici tocmai a bifat timpul ăsta – 1:44.70 – în proba de 200 de metri liber și pare 0% obosit după ce a făcut asta. Tipul ăsta e terifiant”, a fost reacția expertului american.

Interesant este faptul că în serii, Popovici s-a calificat cu al treilea timp în semifinale (1 min 45 sec 82/100). Prima semifinală a fost câştigată de sud-coreeanul Sunwoo Hwang cu 1 min 45 sec 07/100, urmat de britanicii Tom Dean – 1 min 45 sec 29/100 şi de Matthew Richards – 1 min 45 sec 40/100.

Finala probei de 200 m liber din cadrul Campionatului Mondial de natație de la Fukuoka este programată marți, 25 iulie, de la ora 14:02.

Sursa Foto: PROFIMEDIA