Ce găsești în cartofii de la McDonald’s, de fapt. Secretul aflat de americani

de: Ana Chivu
11 06. 2021

Toți oamenii de peste tot din lume au mâncat cel puțin o dată mâncare de la celebrul lanț de fast-food. Majoritatea preferă mai mult preparatele de la McDonald’s decât cele de la KFC. Care este secretul cartofilor extrem de delicioși? Ce au aflat americanii?

Mulți nu știu acest detaliu despre cartofii de la McDonald’s

Oameni de peste tot din lume adoră fast-food-ul, unii chiar prea mult. Aceasta a devenit una din preferințele din topurilor tuturor pentru că este o mâncare ieftină, rapidă și care e categoric delicioasă. Cu toții știu de altfel și pericolele în fața cărora se expun dacă fac astfel de alegeri la îndemână.

Specialiștii din SUA au descoperit câteva detalii despre cartofii de la McDonald’s. Aceștia provin din ferme deținute parțial de Bill Gates, care sunt atât de vaste încât pot fi văzute și din spațiu. Gates și soția sa au achiziționat în trecut aproape 109.000 de hectare de teren agricol (aproximativ mărimea totală a Hong Kongului) în 18 state din Statele Unite ale Americii, arată datele de la The Land Report și NBC News.

Cartofii folosiți de gigantul fast-food sunt cultivați în ferme industriale răspândite pe aproximativ 5.700 de hectare în statul Washington. Proprietatea este numită 100 Circles Farm și a fost cumpărată de cuplu în anul 2018 cu 171 de milioane de dolari, mai arată rapoartele.

„Grupul meu de investiții a ales să facă acest lucru. Nu este legat de climă. Sectorul agricol este important. Cu semințe mai productive, putem evita defrișările și putem ajuta Africa să facă față dificultăților climatice cu care se confruntă deja. Nu este clar cât de ieftini pot fi biocombustibilii, dar dacă sunt ieftini, poate rezolva emisiile din aviație și camioane”, a dezvăluit acesta.

Ce conțin și cum se prepară?

Ingrediente: Cartofi, ulei de canola, ulei de soia hidrogenat, ulei de sofran, aroma naturala (sursa vegetala), dextroza, pirofosfat acid de sodiu (E450 – mentine culoarea), acid citric (conservant), dimetilpolisiloxan (antispumant), iar cartofii sunt prajiti in ulei vegetal (ulei de canola, ulei de porumb, ulei de soia, ulei de soia hidrogenat cu butylhydroquinone tertiar (TBHQ), acid citric si dimetilpolisiloxan) si sare (silicat alumino-sodic (E554), dextroza, iodura de potasiu)

  • Pas cu pas:

1. Cartofii sunt transportati de la ferma catre fabrica.
2. Sunt curati si taiati.
3. Li se adauga ingrediente pentru a controla culoare, mai exact: dextroza, adica glucoza, si pirofosfat acid de sodiu, adica un aditiv sintetic cu rol de stabilizator.
4. Cartofii sunt partial prajiti pentru a prinde o crusta crocanta.
5. Apoi sunt trecuti printr-un „tunel de inghetare”, adica congelati si trimisi catre restaurante.