Ce flori se duc la înmormântare sau la priveghi. Greșeala pe care o fac mulți români
Ce flori se duc la înmormântare sau priveghi, în semn de prețuire pentru persoana care a trecut în neființă? Chiar dacă nu este un eveniment fericit, se cade să ne prezentăm cu flori, dacă trebuie să participăm la acesta. De fiecare dată trebuie să ne informăm corect, ca să nu facem o gafă prin gestul nostru. Spre deosebire de o ocazie fericită, în care trebuie să ții cont de preferințele persoanei în cauză, în acest caz contează numărul florilor, mesajul care le însoțește, precum și aranjamentul. Iată ce flori se duc la înmormântare sau priveghi.
Ce flori se duc la înmormântare sau la priveghi. Cum trebuie alese
Florile au semnificație în fiecare etapă a ciclului vieții, de la naștere până la moarte. În cazul morții, florile sunt o modalitate tradițională de a onora persoana decedată, ceea ce simbolizează natura fragilă și trecătoare a vieții. Se crede că frumusețea naturală a florilor diminuează o parte din povara emoțională care însoțește imaginile vizuale ale funeraliilor și este recomandat ca florile alese să fie proaspete, să nu fie ofilite și să emane un miros discret, nu înțepător.
Când oamenii se gândesc la ce aranjament sau flori se duc la o înmormântare sau priveghi, se gândesc și la câteva cuvinte frumoase și respectuoase care să le însoțească. Alții se întreabă, ce culoare sau ce fel de flori sunt potrivite? Florile ajută de cele mai multe ori la facilitarea eliberării emoționale, deoarece unele persoane în doliu se străduiesc să își exprime verbal durerea. A duce flori este o expresie a respectului, simpatiei și iubirii pentru persoana decedată. Florile pe care îl alegi să le duci ar trebui să spună aceeași poveste ca și relația pe care ai avut-o cu persoana respectivă.
Scurtă istorie a florilor funerare
Se cred că primele flori funerare au fost folosite pentru a masca mirosul de descompunere a cadavrului la înmormântarea președintelui Andrew Jackson, în 1874. Cu toate acestea, cea mai veche înregistrare a florilor funerare provine de fapt din peșterile Shanidar din Irak, în urmă cu 60-80.000 de ani. Acolo un schelet de bărbat de aproximativ 30-45 de ani a fost găsit în poziție fetală cu depozite de polen de la opt flori sălbatice. Printre acestea se numărau albăstrele, zambilele, nalba și ciulinul.
În secolul al XIX-lea, doamnele cu flori participau la înmormântări, transportând flori de la casa funerară la procesiune și erau responsabile de aranjarea lor la parcela din cimitir pentru familii. Acest lucru era considerat la fel de important ca și rolul purtătorilor de sicriu.
Semnificația culorii florilor care se duc la înmormântare sau priveghi
Dacă te întrebi ce flori se duc la înmormântare sau priveghi este bine să știi că există de fapt un înțeles sau o semnificație în spatele culorii florilor pe care alegi să le trimiți. Iată care sunt acestea:
- Florile roșii semnifică putere, respect, devotament și dragoste.
- Florile albastre reprezintă tristețea, compasiunea și pacea.
- Florile portocalii semnifică entuziasmul, bucuria și căldura.
- Florile mov reprezintă respectul, tristețea, compasiunea și admirația.
- Florile galbene semnifică prietenia, căldura și speranța.
- Florile roz reprezintă grația, compasiunea și inocența.
- Florile verzi semnifică natura, bunăstarea și reînnoirea.
- Florile albe reprezintă eleganța, reverența, puritatea și dragostea eternă.
Semnificația tipului de flori care se duc la înmormântare sau priveghi
Dacă te întrebi ce flori se duc la înmormântare sau priveghi este bine să știi că există de fapt un înțeles sau o semnificație și în spatele diferitelor tipuri de flori pe care poți să le trimiți. Semnificațiile acestora sunt:
- Margaretele – semnifică pacea și speranța.
- Gura leului – reprezintă grație și putere.
- Lavanda – semnifică grație, puritate și devotament.
- Lalelele – reprezintă dragostea, pacea și speranța.
- Orhideele – semnifică speranța, pacea, curajul și dragostea.
- Gladiola – reprezintă puterea și integritatea.
- Calele – semnifică învierea și renașterea.
- Crinii galbeni – reprezintă recunoștința.
- Irisul – semnifică credința, speranța, curajul, înțelepciunea și admirația.
- Crizantemele – simbolizează sinceritatea
- Semnificația garoafelor și a trandafirilor diferă în funcție de nuanța florii. Iată care sunt acestea:
Semnificația culorilor trandafirilor
- Roșul – reprezintă dragostea, respectul și curajul.
- Rozul – semnifică grație, dragoste și apreciere.
- Albul – reprezintă reverența, inocența, pacea și speranța.
- Roșul închis semnifică durerea și tristețea.
- Negrul reprezintă începutul lucrurilor noi și schimbările majore.
Semnificația garoafelor
Toate garoafele semnifică simpatie și durere, însă culorile acestora mai spun câte ceva:
- Roșul reprezintă admirația și dragostea.
- Rozul semnifică amintirea.
- Albul reprezintă inocența și dragostea.
Utilizările florilor la înmormântări și priveghi
Florile funerare sunt folosite în multe moduri diferite. Ele sunt expuse la priveghi, acasă sau la capelă, lângă sicriu, la fel și în biserică, în timpul slujbei. De asemenea, ele decorează mașina mortuară în timpul înmormântării, fiind așezate și peste sicriu, precum și peste mormânt.
Florile funerare reprezintă un tribut vizual adus relației pe care ai avut-o cu persoana decedată și te ajută să îți exprimi sentimentele de pierdere. Există mai multe tipuri de aranjamente florale care se duc la înmormântare sau priveghi:
- jerbe sub formă de: cruci, inimi, lacrimi
- aranjamente florale pentru sicriu
- coșuri
- coroane de flori
- ghivece.