Ce floare protectoare ai, în funcție de luna în care te-ai născut. Semnificația nebănuită

Ce floare protectoare ai, în funcție de luna în care te-ai născut. Semnificația nebănuită
Ce floare protectoare ai, în funcție de luna în care te-ai născut

Ce floare protectoare ai, în funcția de luna în care te-ai născut. Care este semnificația nebănuită, conform floriografiei. Floriografia este știința care se ocupă cu limbajul florilor. În funcție de luna de naștere, există câte o floare considerată protectoare.

Ce floare protectoare ai, în funcție de luna în care te-ai născut

Ianuarie – Garoafa

Garoafa înseamnă puritate, sănătate și bogăție. Legenda spune că în momentul în care Iisus Hristos a fost răstignit, masa Sa a început să plângă, iar în locurile unde curgeau lacrimile răsăreau garofițe roz, simbolul mamei.

Februarie – Violeta

Delicata floare s-a născut dintr-o poveste de iubire inedită, fapt ce transmite persoanelor născute în această lună un spirit romantic, emoționant și afectuos. Legenda veche spune că nimfa Io, fiica lui Inachus, zeul Râurilor, a fost iubită de Zeus. Hera avea suspiciuni, astfel  pentru că Zeus, deoarece o iubea nespus pe Io, a vrut să o ascundă de soția lui și a transformat-o într-o vită albă. Zeus a transformat lacrimle sale în flori de violetă pe care ea să le poată mânca.

Martie – Narcisa galbenă

Această floare este născută într-un moment trist, potrivit legendelor, însă prin delicatețea și frumusețea ei, ea aduce o aromă delicată cu iz romantic, care aduce cu sine și o stare de bine.

Aprilie – Margareta

Această floare inspiră puritate și inocență. În antichitate, prietenii își dăruiau margarete cu simbolul secretului și al confidențialității. Persoanele născute în aprilie sunt vesele, aventuroase și nu te plictisești în preajma lor.

Mai – Lăcrămioare

Înainte vreme, această floare albă era folosită cu precădere în scopuri medicale. Lăcrămioarele erau un adevărat miracol pentru cei care încercau să își îmbunătățească memoria. Lăcrămioarele sunt considerate lacrimile lui Iacob sau un semn celei de-a doua revenire a lui Iisus.

Iunie – Trandafir

Trandafirul este una dintre cele mai frumoase flori și mai sensibile povești, așa cum trandafirul inspiră sensibilitate, delicatețe și frumusețe.

Iulie – Nemțișor

Nemțișor sau Delphinium este o denumire care provine din asemănarea florilor cu nasul unui delfin, însă floarea are o semnificație mult mai importantă de atât. Semințele erau folosite pentru tratarea durerilor insuportabile de dinți. Un semn de dreptate și de curaj, iar aceste lucruri sunt simbolizate de o floare parfumată.

August – Gladiola

Este o floare considerată floarea gladiatorilor pentru că tulpina ei seamănă cu o sabie. Gladiola poartă o semnificație istorică și religioasă în același timp, care îi determina pe cei născuți în luna august să fie puternici și să țină la tradiții și să aibă înclinație pe partea spirituală a religiei.

Septembrie – Ochiul boului

Este o floare care provine din lacrimile zeiței Astraea, o floare care simbolizează răbdarea și stabilitatea, cu toate că cele culoarea violet sunt asociate cu înțelepciunea și regalitatea.

Octombrie – Gălbenele

Această floare aduce strălucire zilelor de toamnă. Floarea este binecunoscută pentru proprietățile sale inflamatorii, antiseptice și antibacteriene. Gălbenelele simbolizează căldura, protecția și transformarea.

Noiembrie – Crizantema

Crizantema simbolizează veselia, calmul și optimismul. Conform principiilor Feng Shui, aceste flori aduc râsul și fericirea. Persoanele născute în această lună sunt dure la exterior, însă sunt sufletiste.

Decembrie – Narcisa

Narcisa este simbolul vanității, dar și al speranței, al bunăstării și al norocului. Persoanele născute în luna decembrie sunt încrezătoare în forța lor și sunt încăpățânate.