Ce făcea Gigi Becali în anii ’90 și cum a ajuns să fie prieten cu Gică Hagi, care l-a ajutat să-și facă avere. Imagini rare cu prima mașină a latifundiarului

Ce făcea Gigi Becali în anii ’90 și cum a ajuns să fie prieten cu Gică Hagi, care l-a ajutat să-și facă avere. Imagini rare cu prima mașină a latifundiarului
Puțini știu azi povestea prieteniei dintre Becali și Hagi, care a început în tinerețile lor. Și mai puțini știu că „Regele" l-a ajutat pe latifundiar să facă averea pe care o are azi

Gigi Becali s-a integrat de tânăr în lumea afacerilor, mai exact, prin anii ’90, pentru că atunci a prins oportunitatea de a se îmbogăți, după Revoluție.  Ca el au procedat mulți alții, în general, cam toți afaceriștii trecuți de vârsta de 50 de ani și care au conturi grase de bani. „Băieții deștepți”, cum le spun românii de rând care n-au avut curajul în anii ’90 să se bage în „combinații”. Pentru patronul FCSB însă, Gică Hagi a fost cel care l-a propulsat în lumea latifundiarilor.

Este evident că Gheorghe Hagi nu a avut o stare materială precară. El este exemplul românului care a muncit din greu urmându-și visul, iar averea a venit și ea pe parcurs. De fapt, numele Hagi a început să fie cunoscut de la el, pe care presa îl numește „Regele” fotbalului românesc. Înainte de el, nimeni nu știa nimic de această familie.

Cu Becali, însă, a fost altceva. George Becali provine dintr-o familie cu stare de aromâni care, dintr-o serie de motive, inclusiv avuturile, a avut mereu probleme cu regimurile politice, atât în anii ’40, ca urmare a simpatiei față de Legionari, cât și în anii comunismului. Pentru comuniști, familia Becali a fos clar una de chiaburi. Așa că nu trebuie să te surprindă că Gigi a făcut tot posibilul, după Revoluție, să-și sporească averea prin toate mijloacele posibile. Oricum, în anii ’90, nici nu știai ce era legal și ce nu.

Cum s-au împrietenit Gigi Becali și Gică Hagi și cum l-a ajutat „Regele” să se îmbogățească

Ce făcea Gigi Becali în anii '90 și cum a ajuns să fie prieten cu Gică Hagi, care l-a ajutat să-și facă avere. Imagini rare cu prima mașină a latifundiarului
Becali a recunoscut că Hagi a fost cel care l-a ajutat să-și facă averea pe care are azi

Prietenia dintre Becali și Hagi datează încă de la începutul anilor ’80, când „Regele” a fost adus de la Farul Constanța la Sportul Studențesc, la București. Viitorul latifundiar din Pipera nu avea nicio treabă cu fotbalul pe-atunci, dar a fost mereu un fel de băgător de seamă și îl admira, la fel ca mulți alții, pe Hagi.

„Tata avea sute de oi, iar Hagi m-a băgat de multe ori în vestiarul echipei ca să vând jucătorilor brânză şi iaurt”, povestea cândva, patronul FCSB.

Hagi l-a îndrăgit pe Becali și au devenit buni prieteni. Acesta din urmă venea la toate meciurile „Regelui” și ajunsese să doarmă pe jos în camera de cămin unde stătea Hagi în anii săi de tinerețe.

Relația lor de prietenie a fost observată și de cei din jur. Unii dintre angajații de acolo încă își amintesc în detaliu povestea lor:

„Stăteau la poveşti. Gigi vorbea mult, ca şi acum. Iar lui Gică îi plăcea să-l asculte. Cum în cameră avea un singur pat, Gigi se culca pe jos, la picioarele «Regelui». Când era frig afară, în loc de plapumă avea o pufoiacă. Şi-o trăgea peste el şi intra în lumea viselor.”

Ce făcea Gigi Becali în anii '90 și cum a ajuns să fie prieten cu Gică Hagi, care l-a ajutat să-și facă avere. Imagini rare cu prima mașină a latifundiarului
Becali și Hagi se cunosc încă din anii ’80

Prietenia lor a continuat și după Revoluție și aveau atâta încredere unul în celălalt, încât Hagi l-a și împrumutat cu o sumă substanțială de bani pe Becali, ca să-și sporească averea prin diverse afaceri:

„În vara lui 1990 aveam 150.000 de dolari. M-am mai împrumutat de încă 100.000 la Gică şi m-am apucat de treabă. Când românii făceau comerţ cu portbagajul Daciilor, eu aduceam camioane de marfă. Pot să spun că banii luaţi de la Gică m-au ajutat să-mi fac averea mea de astăzi”. Este declarația lui Gigi, evident.

Gigi, în anii ’90, așa cum poate că nu ți l-ai imaginat niciodată

Fotbalul i-a unit, dar tot fotbalul i-a și dezbinat sau, mai bine zis, modul în care înțelege Becali acest sport. Lui i-a plăcut întotdeauna să dețină controlul, de aceea și este criticat că se implică prea mult în formarea echipelor și-i exasperează pe antrenori. Lui Hagi, în calitate de antrenor, nu i-a plăcut acest comportament și cred că de-aici știi povestea.

E bine, însă, să nu uiți de unde a pornit latifundiarul din Pipera. Există și dovezi evidente pe care interntul le va păstra mereu. Pe YouTube, ai să găsești un clip de vreo două minute în care-l vezi pe Becali în tinerețe, în anii ’90, creț, cu mustață bogată și la volanul nu unui Maybach, ci a unui Mercedes din acea epocă, tare mândru de el. Era, într-adevăr, o mașină cu clasă la acea vreme. Câți români aveau Mercedes, după Revoluție? Te las să vizionezi clipul atașat în articol.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI