Ce făcea Elena Lasconi în timpul unei şedinţe a Consiliului Local. Primarul şi-a pus cetăţenii pe jar

de: Corina Oprea
04 12. 2023

Elena Lasconi lovește din nou. Controversatul primar din Câmpulung a fost luat în vizor din nou, după ce a fost surprins într-o ipostază deloc potrivită pentru funcția pe care o deține. Ce făcea celebrul edil în timpul unei şedinţe a Consiliului Local. Gestul care i-a scos din minți pe cetățeni.

Elena Lasconi, dependentă de tehnologie

Elena Lasconi este unul dintre cele mai controversate personaje din lumea politică. A intrat în atenția publicului de ceva timp și se pare că acum a reușit să surprindă din nou cu un gest la care nu se aștepta nimeni.

Elena Lasconi a participat de curând la o ședință a Consiliul Local, dar nu părea deloc atrasă de subiectele dezbătute acolo. Cei prezenți au observat imediat dezinteresul ei și au surpins mai multe imagini cu aceasta, care avea cu totul alte activități.

Deși ceilalți participanți discutau și erau foarte implicați, edilul a stat numai pe telefon în timpul ședinței. Aranjată și foarte elegantă, Elena Lasconi a scris mesaje și a părut total ruptă din peisaj în timpul acestei adunări, reușind să atragă atenția asupra ei cu acest gest.

Ce planuri are primarul în plan politic

Elena Lasconi a fost scoasă de USR de pe lista pentru alegerile europarlamentare, deși ea se afla în capul acesteia. De aici a pornit zvonul că aceasta s-ar pregăti să candideze la prezidențiale, ceea c enu i-a picat deloc bine acesteia.

În acest context, Elena Lasconi a spus că își dorește să mai stea încă două mandate la conducere, pentru a-și putea încheia proiectele în Câmpulung. Spune că are planuri mari și vrea să vadă cum orașul crește în mâinile ei.

Cu toate acestea, primărița a avertizat că a primit semnale privind posibile atacuri la adresa ei. Cu mare convingere, Lasconi afirmă că, în ciuda dificultăților, va continua să lupte și să meargă înainte și să își atingă toate obiectivele.

Află și: Oana Lasconi, o nouă reacție după scandalul recent cu Elena Lasconi: „Sunt un coșmar politic”

„Cu cât creşti mai mult, cu atât se adună mai multe găști, haite în jurul tău, ca să te mănânce de viu. Dacă s-ar putea, să te discrediteze și să spună că povestea nu e chiar așa, că povestea e sigur inventată. (…) O să fie din ce în ce mai urâte atacurile și deja am semnale.

Știu ce urmează să se pregătească, alte mizerii. Dar știți care-i treaba? Eu nu sunt împotriva cuiva, eu nu mă lupt împotriva cuiva, eu mă lupt pentru ceva, eu mă lupt pentru Câmpulung, eu mă lupt pentru România.”, a declarat Elena Lasconi, la Antena 3.

Celebrul edil a subliniat că nu a luat în calcul ideea de a candida la alegerile prezidențiale, dar ar fi dispusă să o facă în situația în care ar avea certitudinea că prin aceasta poate genera o transformare benefică. În prezent, spune că tot ce vrea este să schimbe situația din orașul pe care îl conduce.

Elena Lasconi a spus, la un moment dat, că speră să inspire ”mai multe femei să intre în politică, pentru că nimeni nu știe mai bine decât o femeie să țină o familie unită”.

Elena Lasconi, criticată dur de fiica ei

Fiica Elenei Lasconi, primarul din Câmpulung Muscel, își exprimă în termeni duri nemulțumirea față de mama sa, condamnând-o pentru votul favorabil acordat la referendumul pentru familia tradițională. Tânăra a reacționat imediat la gestul mamei sale, reușind să atragă atenția asupra ei.

Oana Lasconi se declară „dezgustată” și „dezamăgită”, subliniind că acest gest al mamei sale sugerează o atitudine „homofobă”. Aceasta spune că ea susține comunitățile minoritare din lume și nu înțelege de ce mama sa are o astfel de părere, pe care nu a ezitat să o critice dur în spațiul public.

„Sunt aici să vorbesc despre mama mea, Elena Lasconi, candidat USR la europarlamentare. Am citit știrile de astăzi (sâmbătă – n.red.), însă sunt în continuare în șoc și absolut dezgustată să aflu că mama mea a votat «DA» la referendumului Coaliției pentru Familie pentru a susține așa-zisa familie tradițională între un bărbat și o femeie”, a afirmat Oana Lasconi, într-un mesaj pe Instagram.

Tânăra a mărturisit că nu o susține pe mama sa la alegeri, deși știa că este printre favoriți. Aceasta considera că Elena Lasconi trebuia să îi sprijine pe toți oamenii, să susțină iubirea și să nu judece după orientare, dacă se consideră o creștină adevărată, care iubește oamenii.

„Nu susțin un astfel de om pentru alegerile europarlamentare sau prezidențiale, deși știu că este favorita multora pentru acel rol. Sufăr foarte mult și nu-mi vine să cred. Consider că dacă ești creștin și crezi în legea iubirii ar trebui să lupți pentru drepturi egale, pentru ca fiecare om să poată să-și aleagă calea și să-și poată forma o viață fericită și liniștită”, a mai afrimat Oana Lasconi.

Oana Lasconi, în vârstă de 31 de ani, s-a stabilit la Paris în 2016 și susține că a ajuns acolo prin propriile eforturi. A cochetat și cu televiziunea în timp, călcându-i pe urme mamei sale, care așa și-a început cariera în viața publică, la un post TV celebru.

Pe rețelele de socializare, fiica edilului se autodescrie ca o „susținătoare a drepturilor LGBTQ+, anticapitalistă transilvăneană, socialistă, o veterană a gaming-ului, cântăreață amatoare și aspirantă la cariera de scriitor”.

Deși a început trei facultăți – Științe Politice, Drept și Limbi și Literaturi Străine cu specializare în literatura rusă – nu a finalizat niciuna dintre ele. Faptele sale au costat-o mult pe mama sa, care a pierdut locul la alegerile europarlamentare.