Ce face Ion Iliescu în aceste zile. S-a autoizolat la domiciliu și a luat măsuri clare

Ce face Ion Iliescu în aceste zile. S-a autoizolat la domiciliu și a luat măsuri clare
La ce-l ajută autoizolarea pe Ion Iliescu

Fostul președinte al României, Ion Iliescu, ia foarte în serios indicațiile autorităților și stă izolat în casă. La 90 de ani, ai zice că se plictisește, dar n-ai să vezi! În spatele zidurilor vilei sale de protocol din Primăverii, Iliescu stă la birou.

La ce lucrează Ion Iliescu

Și lucrează la o carte. Trimis în judecată în dosarul atât de încâlcit al Mineriadei, Iliescu se axează pe o perioadă extrem de tulbure din istoria României – primii trei ani de după revoluție. Iliescu vrea s-o dea gata repede. Născut la 3 martie 1930, în Oltenița.

A fost un apropiat al cuplului Ceaușescu. A intrat în Partidul Comunist Român în 1953 și a devenit membru al Comitetului Central în 1965. În mai 1990 a devenit primul președinte ales al României de după decembrie 1989. A fost o figură activă a politicii românești timp de 15 ani după decembrie 1989. A fost președinte în două mandate: 1992-1996 și 2000-2004.

Ion Iliescu, autoizolat, lucrează la ceva
Ion Iliescu, autoizolat, lucrează la ceva

E așteptat din nou în fața instanței

Este căsătorit cu Nina Iliescu din 1951 (Elena Șerbănescu, pe numele de fată) pe care a cunoscut-o în timpul liceului. De profesie, e inginer și cercetător științific în domeniul coroziunii metalelor. Nu au copii. E născută la o zi după soțul său, pe 4 martie 1930.

Din 2006, e președinte de onoare al PSD, partid pe care l-a fondat în 1990 sub denumirea de Frontul Salvării Naționale.

În aprilie 20018 a fost trimis în judecată în dosarul Mineriadei, în care este acuzat de crime împotriva umanității. Pe 27 martie este așteptat din nou în fața instanței, după ce, în februarie, Înalta Curte de Casație și Justiție a amânat procesul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI