Ce face fosta soție a lui Jeff Bezos cu averea ei. Patronul Amazon va avea un real șoc când va afla

Ce face fosta soție a lui Jeff Bezos cu averea ei. Patronul Amazon va avea un real șoc când va afla
Jeff Bezos va avea un șoc când va afla

În ultimele patru luni, fosta soție a fondatorului Amazon, a donat peste 4,2 miliarde de dolari. Donațiile au fost făcute către bănci de alimente sau fonduri de ajutorare. De la începutul anului, MacKenzie Scott a donat o sumă totală de aproape 6 miliarde de dolari, relatează BBC.

Ce face fosta soție a lui Jeff Bezos cu averea ei

MacKenzie Scott, fosta soție a lui Jeff Bezos, este a 18-a cea mai bogată persoană din lume. Averea acesteia a crescut doar în 2020, cu 23,6 miliarde de dolari, atingând astfel 60,7 miliarde. Cea mai mare parte a averii sale provine de la Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume, averea lui fiind estimată la 184,3 miliarde de dolari.

Într-o postare pe blogul său personal, MacKenzie Scott a spus că dorește să ajute americanii care au probleme financiare din cauza pandemiei, adăugând că a ales peste 38o de organizații caritabile dintr-o listă de 6.500.

”Atât pierderile economice, cât și repercusiunile pe planul sănătății au fost mai grave pentru femei, persoanele de culoare și cele care trăiesc în sărăcie. În același timp, (pandemia) le-a permis miliardarilor să-și crească în mod considerabil averile”, a spus MacKenzie Scott.

A semnat un acord prin care donează cea mai mare parte din avere

În anul 2019, fosta soție a fondatorului Amazon, a semnat un acord denumit „The Giving Pledge”, prin care s-a angajat să își doneze cea mai mare parte din averea sa. Acesta este un angajament al celor mai bogați oameni din lume, prin care se angajează să-și doneze majoritatea averii în scopuri caritabile. „Am o cantitate disproporționată de bani de donat”, a scris fosta soție a lui Jeff Bezos în angajamentul ei.

Organizațiile caritabile au aplaudat gestul lui MacKenzie Scott, atât pentru sumele donate, cât și pentru felul în care a făcut donațiile. Ea a lucrat cu o echipă de consilieri pentru a se documenta privind munca a mii de organizații caritabile.

Divorțul i-a adus 38 de miliarde de dolari în acțiuni la Amazon

Fosta soție a lui Jeff Bezos și-a câștigat o mare parte din avere în urma divorțului de fondatorul Amazon, încheiat în iulie 2019 și care i-a adus atunci acțiuni la Amazon de 38 miliarde de dolari, dar a căror cotație a crescut considerabil pe Wall Street în perioada pandemiei de coronavirus.

Potrivit clasamentului Bloomberg, MacKenzie Scott, care este și romancieră, are o avere estimată la 60,7 miliarde de dolari, asta însemnând că ea este a 18-a cea mai bogată persoană de pe planetă.

Urmăriți Playtech.ro și pe