Ce face, de fapt, Elena Lasconi de când e primar în Câmpulung Muscel. S-a aflat adevărul

Ce face, de fapt, Elena Lasconi de când e primar în Câmpulung Muscel. S-a aflat adevărul
Ce face Elena Lasconi în calitate de primar al muncipiului Câmpulung

Elena Lasconi a renunțat la meseria de jurnalist pentru a intra pe câmpul de bătălie politic, iar acțiunile sale demonstrează că se descurcă foarte bine în acest rol. Oamenii din Câmpulung sunt extrem de mulțumiți de modul în care primarul ales le apără drepturile, astfel că au doar cuvinte de laudă la adresa ei.

Elena Lasconi, un exemplu demn de urmat

După 25 de ani de carieră jurnalistică, Elena Lasconi a părăsit cea de-a doua familie a sa, echipa PROTV, pentru a se alătura unei misiuni nobile pe care a simțit din tot sufletul că trebuie să o onoreze. Cu o ambiție de fier și cu o energie pozitivă, fosta jurnalistă a candidat la alegeri pentru funcția de primar al Câmpulungului, pe care a și câștigat-o.

În urmă cu un an, Elena Lasconi își anunța retragerea sa din jurnalism și pășirea pe un nou drum plin de provocări.

„Astăzi mă despart de familia mea (și nu spun vorbe mari), de prietenii mei și mă încearcă un sentiment contradictoriu. Mă doare sufletul pentru că iubesc această meserie și îmi iubesc colegii enorm. Sunt însă emoționată și hotărâtă să fac această shimbare pentru oamenii și locul pe care îl iubesc: Câmpulung Muscel.

Simt că e cea mai curajoasă decizie din viața mea dar și cea mai grea. Iar Câmpulung va fi cel mai tare oraș din România. #elenalasconi #campulungmuscel”, atransmis Elena Lasconi pe contul ei de Facebook.

Aceasta a menționat la vremea aceea că scopul său este acela de a aduce schimbări majore în municipiul pe care îl iubește, dorind să depună toate eforturile în acest sens.

„Eu iubesc Câmpulungul, renunţ la cariera mea pentru a aduce municipiul în secolul XXI şi a schimba viaţa oamenilor in bine. Refuz să mai fac parte din categoria oamenilor care se plâng de cine ne conduce.

Vreau şi pot sa fac ceva cu adevărat important şi tocmai de aceea am nevoie de o echipă bună. Dacă voiam sa «bifez» o carieră politică era simplu să iau in calcul europarlamentarele sau alegerile parlamentare. Eu am ales Câmpulung, un oraş fără miză, pentru că iubesc oamenii de aici, tradiţia, istoria”, a adăugat fosta jurnalista.

Care este viața Elenei Lasconi în prezent

Primarul Câmpulungului a dezvăluit că lupta împotriva corupției este una destul de grea, fiindu-I mereu puse piedici pentru a-i fi împiedicate acțiunile în avantajul cetățenilor. Cu toate acestea, Elena Lasconi este neînfricată, având o motivație puternică în acest război politic.

„În televiziune dacă voiai să faci un proiect adunai oameni lângă tine care știi că se priceapeau și te apucai să faci, aici nu. Este foaret greu, la stat se lucrează incredibil de încet, totul este pe slowmotion. La toate mizeriile pe care mi le-au făcut și continuă să le facă și le vor mai face, pentru că nu își permit ca cineva să facă treabă bună în orașul ăsta, pentru că ei ar pierde din punct de vedere politic, eu întotdeauna m-am alimentat din stradă, din energia oamenilor, din speranța asta uriașă.”, a declarat Elena Lasconi.

Cât timp petrece în biroul său de la Primărie

Primarul muncipiului Câmpulung și-a amenajat biroul familiar, ca și cum ar fi o a doua casă, iar acest lucru îi oferă o stare de spirit excelentă, având elanul necesar pentru a-și continua traseul cu aceeași motivație. Elena Lasconi ajunge să stea muncească chiar și 14 ore pe zi, însă nu regretă deloc acest lucru. Primarul preconizează că în zece ani, Câmpulung va reprezenta un oraș turistic extrem de căutat.

„Sunt foarte focusată pe treaba asta și știu exact unde vreau să ajung. Văd Câmpulungu în viitor și sunt sigură că în 10 ani o să traim bine mersi din turism aici.”, a mai adăugat aceasta, potrivit alephnews.ro.

Întrebată ce ar face dacă ar deține superputeri, Elena Lasconi a răspuns cu o modestie și o sinceritate debordantă că ar dori o comunitate unită, în care părinții să fie alături de copiii lăsați în grija bunicilor în favoarea muncii în străinătate.

„Aș uni comunitatea în primul rând. Aș aduce acasă părinții copiilor din Câmpulung plecați în străinătate și peste tot în țară. Să avem apă canal, gaz, aș vrea să văd oameni fericiți, să nu mai văd oameni care se uită în pământ când merg pe stradă.”, a mărturisit Elena Lasconi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI