Ce face Dani Oțil de fiecare dată când trece pe lângă o benzinărie. Anunțul vedetei de la Neatza
În contextul în care prețul benzinei a ajuns la un nou maxim, preţul acesteia, la pompă, sărind ieri de 8 lei, după cum arata datele centralizate de platforma Gazonline.ro şi peco-online.ro, Dani Oțil a făcut afirmații, în ediția de miercuri, 9 martie 2022, a emisiunii Neatza cu Răzvan și Dani.
Ce face Dani Oțil de fiecare dată când trece pe lângă o benzinărie
Dani Oțil are o „relație” cam „tensionată” cu benzinăriile, mărturisind că atunci când trece pe lângă una îl încearcă senzație de neliniște, motiv pentru care recurge la rugăciuni:
„Eu de câte ori trec prin fața unei benzinării îmi fac cruce și mă rog. (…). Cred că în următorii ani, banii vor căpăta o valoare mult mai mică, iar mâncare va avea o valoare mult mai mare. Prin urmare, cred ca la tara deschid și eu cocina aia și cresc și eu doi porci”, a dezvăluit Dani.
Prețul benzinei a depășit pragul de 8 lei
Amintim că preţul carburanţilor premium în România a depăşit zilele acestea pragul de 8 lei pe litru, au indicat datele analizate pe baza Monitorului Preţurilor la Carburanţi, aplicaţie lansată de Consiliul Concurenţei. De precizat este că depăşirea pragului de 8 lei pe litru înseamnă un record pentru piaţa din România şi vine în contextul cererii mari de carburanţi şi al preţurilor ridicate la toate mărfurile pe plan mondial. Prin urmare, un litru de benzină premium costă 8,14 lei la benzinăriile OMV din comuna Cornu şi MOL din Buşteni, pe DN 1.
De asemenea, alte benzinării din apropiere comercializează şi acestea carburanţii la aproape prețul de 8 lei. Un litru de benzină premium la staţia Rompetrol din Comarnic costa ieri 7,91 lei, la Petrom Buşteni costă 7,85, iar la Lukoil Azuga, prețul costa 7,92 lei. Și motorina premium costa ieri peste 8 lei la aceleaşi benzinării OMV şi MOL şi foarte aproape de acest prag la Rompetrol, Lukoil şi Petrom.
Conflictul din Ucraina se vede nu doar la prețul carburanților, ci și la prețul alimentelor. Afectate au fost prețurile la gazele naturale și cerealele, care s-au majorat în acest context, în timp ce leul românesc e tot mai slab în raport cu principalele valute. De altfel, economiștii atrag atenția că în perioada următoare pot urma scumpiri în lanț, ca o consecință a situației de pe piețele internaționale, precum și a posibilelor jocuri speculative.
În ce privește carburanții, piața internațională a reacționat la criza ucraineană. Înainte de război, țițeiul Brent era cu circa 20 de dolari mai ieftin decât la ora actuală.