Ce face Dan Helciug în fiecare an. Ăsta e marele său secret pentru Revelion (exclusiv)

de: Ana Chivu
31 12. 2020

Dan Helgiuc dă din nou din casă și mărturisește care este obiceiul fără de care nu poate să se bucure de sărbătorile de iarnă. Ce secret are celebrul cântăreț pentru Revelion? Fanii săi nu se gândeau la asta.

Ce face Dan Helciug în fiecare an de Revelion?

La vreme de pandemie, artiștii și-au întors privirea către lucrurile pe care le-au pierdut până acum. Mulți dintre ei își petrec pentru prima oară sărbătorile acasă, în familie. Printre aceștia se află și Dan Helgiuc, care s-a dedicat în această perioadă lipsită de concerte și evenimente celor mai dragi oameni din viața sa.

Soția lui are cu ce să se mândrească, pentru că show-ul s-a mutat în bucătărie, acolo unde s-a transformat într-un adevărat chef. Artistul s-a pregătit ca la carte pentru masa de Revelion, unde spune că sunt anumite lucruri care sunt respectate cu strictețe…precum meniul.

Acesta conține neapărat sarmale tradiționale cu mămăligă și cozonacul cu nucă la final. ”Au gătit ei trei, s-au amuzat teribil, este bine că mai uităm de necazurile la vreme de pandemie. Noi am locuit aproape tot anul la țară, aici e aer curat, copiii pot alerga prin curte”, a declarat, pentru impact.ro, Elena, soția artistului Dan Helciug, solistul trupei ”Spitalul de urgență”.

Ce rețetă secretă are familia Helciug?

Acesta se mândrește foarte tare cu sarmalele de anul curent care au fost făcute la opt mâini, alături de cei doi copii – Luca (13 ani) și pe Ruxandra (6 ani) – și de soție. Cu toate că nu se ferește să intre în bucătărie, recunoaște cu tărie că soția e gospodina casei. Rețeta de sarmale a familiei Helciug: „Iată compoziția: 1kg de carne, o varză mare murată, 100 g orez, 2 cepe, grăsime de găină de casă, slănină, bulion. Noi punem și un ou. Carnea se amestecă cu orezul fiert, ceapa tăiată mărunt, bulionul și oul. Foile de varză se taie cât vrei de mari, se rulează și se așază într-o oală mare de lut, pe un pat de crenguțe de cimbru, varză tocată, pastă de roșii, boabe de piper, două foi de dafin.

Ca să îi dea gust se adaugă grăsime de găină de casă sau porc. Se pun sarmalele, se umple vasul cu apă cât sa le acopere. Se fierb la foc mic timp de 2 ore: ”Nu vă rămâne decât să-i răsfățați pe cei dragi cu aceste bunătăți. Le urez cititorilor impact.ro multă sănătate, un an mai bun, în care viața să revină la normal și un sincer ”La mulți ani!”, a detaliat cunoscutul cântăreț, pentru impact.ro.