Ce fac femeile de la ţară cu carnea bătrână înainte să o pună la fiert. E foarte simplu, aşa iese fragedă
Vrei să gătești un preparat pe bază de carne, dar bucata pe care o ai este bătrână? Află în rândurile de mai jos ce trebuie să faci cu carnea bătrână cu o zi înainte de a o pune la fiert, pentru a ieși fragedă. Așa procedează gospodinele din mediul rural.
Ce să faci cu carnea bătrână
În sezonul rece, gospodine prepară deseori mâncăruri pe bază de carne. Un astfel de exemplu este tocana de vită. Este un preparat ușor pentru stomac, delicios și ieftin de gătit. Există numeroase variante de tocană tradițională de vită, însă savoarea nu o poți oferi chiar oricum.
Pentru o aromă intensă și bună a cărnii de vită, este bine să pregătești acest fel de mâncare cu o zi înainte de a-l servi la masă, reîncălzindu-l ulterior. Poate fi consumat cu pâine sau chifle. Prepară o cantitate potrivită de tocană de vită, și în funcție de oala pe care o ai la dispoziție.
Bucătarii recomandă stropirea cărnii de vită cu sare și piper și asezonarea ei chiar înainte de servirea la masă. Dacă folosești ingrediente care au deja sare, cum ar fi bulionul, redu din condimentele sărate. Rețeta nu este deloc greu de preparat. Ce te faci însă dacă bucata de carne este bătrână?
Când carnea este bătrână, timpul de fierbere trebuie prelungit. Pentru a o găti mai ușor, înainte cu o zi de a o pune la fiert în apă, păstrează bucata de carne de vită înfășurată într-o pânză de in, într-un spațiu cald din bucătăria sau locuința ta. Așa va ieși fragedă la final.
Trucuri pentru tocăniță cu vită
Tocana de vită nu este dificil de preparat. Trebuie însă să ții cont de câteva detalii, pentru a obține cel mai bun rezultat. Adaugă în mâncare puțină făină, dar dacă vrei să o îngroși mai mult, fă o pastă din 2 linguri de făină și puțină apă. Pune-o în tocană și fierbe-o până își schimbă consistența.
Dacă tocănița de vită este prea groasă și dorești să fie mai lichidă, nu fă greșeala de a adăuga apă cu condimente în mâncare. Este suficient să adaugi puțin bulion în preparat și să-l mai lași pe foc câteva minute, pentru ca aromele să se împletească.
Te-ar putea interesa și: Ce trebuie să faci cu o bucată de carne pentru a fierbe mai repede. Uită de bicarbonat! Aşa procedau gospodinele înainte
De asemenea, nu adăuga legumele în mâncare până când carnea nu este foarte fragedă. Cartofii, morcovii și țelina se pun la fiert în tocăniță doar după ce carnea este moale, altfel preparatul va avea consistență crudă și nu va putea fi consumat corespunzător.