05 oct. 2021 | 11:30

Ce este piatra vânătă și cum se folosește corect, de fapt, în grădina ta

Diverse
Ce este piatra vânătă și cum se folosește corect, de fapt, în grădina ta
Piatra vânătă, aliatul tău în grădină. Cum o poți folosi

Piatra vânătă te poate ajuta și îți poate rezolva multe probleme care au legătură cu grădinăritul, dar nu mulți știu să o folosească într-un mod corect. Totuși, dacă vrei să ai parte de cea mai frumoasă recoltă, află câteva trucuri extrem de utile. Toată lumea o să îți laude grădina!

Trucuri pentru piatra vânătă. Cum te ajută la grădinărit

Piatra vânătă este un produs care poate să fie folosit în legumicultură sau pomicultură, reprezentând, de fapt, sulfatul de cupru. Această sare cristalină de culoare albastră se obține în urma reacției oxidului de cupru sau a cuprului cu acidul sulfuric.

Acest produs poate să fie aplicat atât în perioada de vegetație a plantelor, cât și în perioada de repaus vegetativ. Totuși, dacă nu o folosești în mod corect, poți afecta mugurii, frunzele și lăstarii tineri prin aciditatea ei, așa că este important să știi toate secretele.

O să ai nevoie de 75 de grame de piatră vânătă, 10 litri de apă și 120 de grame de lapte de var sau var stins. Amestecă 5 litri de apă călduță cu sulfatul de cupru până când obții un amestec omogen, iar în alt recipient amestecă varul cu apa nefolosită.

Cum poate să fie folosită piatra vânătă, de fapt. Sigur nu știai acest secret

La final, amestecă cele două soluții până când o să ai un produs perfect pentru grădina ta. Ținând cont că piatra vânătă este corozivă, prepară amestecul în recipiente de plastic și aplică totul pe plante folosind o pensulă pentru a avea rezultate cât mai bune.

Piatra vânătă te va ajuta să distrugi agenții patogeni de pe tulpinile pomilor fructiferi. O să ferești plantele de boli dacă aplici această soluție, mai ales pentru că ea pătrunde în crăpături și elimină bolile și dăunătorii, dar și mușchii care se dezvoltă mult prea des, asigurându-te că o să ai o recoltă bogată.

Piatra vânătă, folosită de grădinarii iscusiți. Așa te asiguri că o să ai o recoltă bogată

Două stropiri sunt recomandate în cazul pomilor fructiferi, una făcută în octombrie sau noiembrie, iar cealaltă în primăvară. Această soluție trebuie să fie aplicată ținând cont de repausul vegetativ, așa că folosește-te de ea după ce ai tăiat sau curățat pomii.

Piatra vânătă o să dezinfecteze rănile, reducând riscurile de infecție. Astfel, o să ai parte de plante puternice și pomi fructiferi lipsiți de boli, folosind doar o soluție extrem de simplă, făcută din ingrediente care sunt la îndemâna oricui.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
INTERDICȚIE clară pentru românii cu casă la curte. Statul nu-ți dă voie să treci de această limită
Capital.ro
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște 2024. Lista liberelor
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
MODIFICARE în CODUL MUNCII! Se adaugă VECHIME la PENSIE
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro