Ce este pâinea de cristal, de fapt. Ingredientul secret care nu apare în pâinea normală, cum o faci acasă

Ce este pâinea de cristal, de fapt. Ingredientul secret care nu apare în pâinea normală, cum o faci acasă
Cum se prepara painea de cristal

În cazul în care denumirea te-a indus în eroare, ei bine, află că pâinea de cristal nu este confecționată cu adevărat din cristal. La ce se referă, de fapt, acest aliment și cum arată. Trucul pe care toate gospodinele ar trebui să-l știe. Se prepară în câteva ore, dar rezultatul final este delicios.

Cum se face pâinea de cristal

Denumirea de pâine de cristal provine de la faptul că alimentul are o crustă translucidă fină, prin care se poate vedea cu ușurință. De asemenea, acest tip de pâine are un procent ridicat de hidratare, care poate ajunge până la 90%, având buzunare mari de aer.

Pâinea de cristal este folosită, în special, pentru a ajuta la absorbția cantității mari de lichid. Acest tip de aliment poate fi consumat cu ușurință în diete, în special cu o felie de brânză slabă, puțin ulei de măsline și o roșie, având un gust delicios. O poți prepara simplu, chiar la tine acasă.

Ingrediente:

  • 280 g făină de pâine
  • o linguriță sare
  • 250 ml apă la temperatura camerei
  • o linguriță de drojdie instant (3 g)
  • o lingură ulei de măsline

Mod de preparare:

Acum că am pregătit toate ingredientele este timpul să ne apucăm de rețeta propriu-zisă. Pentru început trebuie să adaugăm făină și sare în vasul de mixer. Pornim aparatul la o viteză mică, în timp ce turnăm apă câte puțin. Astfel, vom obține un amestec lichid.

Mai departe vom folosi viteza medie și vom continua să frământăm până când toate ingredientele s-au combinat și vom obține un aluat neted. Mai departe, reducem viteza și adaugăm drojdie instant. În continuare vom reveni la treapta de viteza medie a mixerului pentru a amesteca bine coca pentru pâine. La final incorporăm uleiul de măsline.

Următorul pas ne spune să turnăm aluatul într-un recipient uns în totalitate cu ulei de măsline. Vom folosi o spatulă pentru a muta aluatul, iar apoi vom acoperi recipientul cu o folie alimentară. Nu uita că cel mai important este să lăsăm aluatul la dospit timp de o oră, la temperatura camerei.

După ce au trecut 60 de minute, tot ce trebuie să facem este să împăturim aluatul într-un plic, având ambele mâini unse cu ulei pentru a-l manipula mai bine. Se acoperă din nou cu folie alimentară și se lasă 45 de minute. Repetăm procedeul de împăturire a doua oară.

La final se pulverizează puțin ulei pe aluat și acoperim recipientul cu o folie alimentară unsă cu ulei. Punem coca la frigider 12 ore. Între timp, preîncălzește cuptorul la 250° C. Vom pune aluatul pe o tavă tapetată cu foaie de copt, peste care vom presăra făină. Aluatul se taie ușor în 3 bucăți egale, separând cele 3 pâini una de cealaltă.

Se toarnă apă clocotită în tava fierbinte goală din cuptor pentru a crea aburi, după care se vor pune pâinicile la copt timp de 10 minute. Reducem, apoi, temperatura la 200 de grade și ținem pâinile încă 12 minute, până când coaja devine crocantă. Scoatem pâinicile și le lăsăm la răcit. Poftă bună.