17 nov. 2023 | 17:44

Ce este metoda Arbatachar, prin care a fost torturat Adrian Kreiner. Noi detalii despre crima de la Sibiu

News
Ce este metoda Arbatachar, prin care a fost torturat Adrian Kreiner. Noi detalii despre crima de la Sibiu
Adrian Kreiner, afaceristul ucis în Sibiu

Joi, șeful IPJ Sibiu și șeful Serviciului de Investigații Criminale din cadrul IPJ Sibiu au susținut o conferință de presă pentru a aduce la cunoștința publicului detalii șocante despre cazul uciderii omului de afaceri Adrian Kreiner în Sibiu. Ce noi informații despre uciderea afaceristului au fost scoase la iveală?

Planul pus la cale pentru comiterea crimei de la Sibiu

Potrivit informațiilor prezentate în cadrul conferinței, cei cinci suspecți, patru bărbați și o femeie, au plecat din Dumbrăvița, județul Timiș, pe data de 4 noiembrie 2023, cu două mașini, una fiind lăsată în Deva ca rezervă. Ajunși în Sibiu, aceștia au efectuat cumpărături în zona Promenada Mall Șelimbăr înainte de a se deplasa către strada Doamna Stanca, unde suspecta închiriase un apartament.

După preluarea apartamentului, femeia și șoferul au părăsit Sibiul, în timp ce restul suspecților au rămas în oraș. Aceștia au așteptat până în jurul orei 00:00, după care s-au deplasat către strada Moldoveanu, zona în care locuia Adrian Kreiner.

Conferința de presă susținută a evidențiat mișcările precise ale suspecților în timpul zilei și a oferit o imagine clară asupra cronologiei evenimentelor care au dus la tragicul incident. Ancheta continuă, iar autoritățile se străduiesc să aducă în fața justiției pe toți cei implicați în această crimă șocantă.

CITEȘTE ȘI: Cine moşteneşte averea uriaşă a lui Adrian Kreiner. Planurile de afaceri l-ar fi pus în pericol, spun apropiaţii

Cum au pătruns criminalii în casa lui Adrian Kreiner

Noile informații dezvăluite în anchetă, privind uciderea omului de afaceri Adrian Kreiner, descriu detalii înfricoșătoare despre activitățile suspecților în zilele premergătoare teribilului incident.

După aproximativ 30 de minute petrecute pe străzile Sibiului, cei trei suspecți au sărit gardul unei locuințe goale, situată vizavi de casa omului de afaceri, și au urcat în podul casei pe o scară laterală.

De-a lungul întregii perioade și până în noaptea de 6 noiembrie, suspecții au supravegheat locuința victimei la intervale diferite de timp, întreținând și perioade în care au efectuat anumite cumpărături.

CITEȘTE ȘI: Ce afaceri avea Adrian Kreiner, afaceristul ucis de hoți în propria locuință. Averea pe care o lasă în urmă

În dimineața fatidică a zilei de 6 noiembrie, în jurul orei 02:20, suspecții au părăsit ascunzătoarea din pod și au sărit gardul casei victimei. Doi dintre ei au forțat un element metalic din gard, reușind să pătrundă în curte, în timp ce al treilea a rămas în stradă pentru a supraveghea zona exterioară.

Cum a fost imobilizat Adrian Kreiner prin metoda Arbatachar

Dosarul uciderii omului de afaceri, Adrian Kreiner, dezvăluie detalii șocante privind modul brutal în care suspecții au acționat în timpul atacului. După ce au supravegheat locuința timp de mai multe zile, suspecții au acționat în mod deliberat în noaptea tragică.

În jurul orei 02:38, doi dintre suspecți au pătruns în garajul locuinței, deșurubând becurile de la iluminatul perimetral și deschizând o fereastră pentru a avea acces la interior. Odată ajunși în casă, suspecții au găsit victima, Adrian Kreiner, la parter, în living, unde acesta probabil adormise pe canapea.

Victima a fost subjugată printr-o metodă sadică, fiind legată de mâini și picioare, într-o poziție solidară asemănătoare unei bărci, astfel încât orice mișcare a membrelor să provoace autostrângerea. Această modalitate de legare, cunoscută sub numele de „legătura de tip Arbatachar,” generează un șoc traumatic rapid prin întreruperea fluxului sanguin, provocând paralizia.

Legătura Arbatachar este folosită în general ca metodă de tortură, având drept scop forțarea victimei să dezvăluie informații despre locul în care se află sume mari de bani sau obiecte de valoare, ceea ce s-a întâmplat și în cazul lui Adrian Kreiner.

După comiterea crimei, înainte de a părăsi locuința, suspecții au acoperit corpul și capul victimei cu pătura de pe canapea. Aceste detalii îngrozitoare adaugă o notă de cruzime extremă cazului, șocând autoritățile cu privire la gradul de violență folosit în această crimă șocantă

CITEȘTE ȘI: Răsturnare de situație în cazul uciderii lui Adrian Kreiner. Suspectul reținut ieri a fost eliberat azi UPDATE

PlaySport
E aproape ILEGAL de fierbinte! S-a iubit nebunește cu Ronaldo și nu s-a știut absolut nimic până acum! Dezvăluie TOT din relație. Cum a agățat-o Cristiano
Ego.ro
Unica IMAGINE care a scăpat pe net cu Carmen Iohannis în costum de baie! Toți au rămas uluiți
Stirile PROTV
Declarație comună: Rusia și China avertizează împotriva războiului nuclear și convin să extindă exercițiile militare
EVZ.ro
Fenomene meteo care au devastat Europa ajung în România. Este alertă totală la nivel național
Digisport.ro
Adio! Louis Munteanu a făcut anunțul
Adevarul
Superbacteriile care fac șah-mat sistemul medical. Omenirea este tot mai vulnerabilă în fața microorganismelor
BZI.ro
Carmen Harra a spus adevărul despre împăcarea dintre Anamaria Prodan și Laurenţiu Reghecampf! „Amândoi s-au blocat!”
Spynews.ro
Știrile Antena Stars. Andreea Tonciu nu îi poate refuza nimic fiicei sale, Rebeca. Bruneta recunoaște că o răsfață prea mult: "Îi plac banii..." / VIDEO
Sport.ro
FOTO “Mi s-au oferit 200.000 de euro pe lună pentru a deveni escortă de lux”. Ce s-a întâmplat cu una dintre cele mai de succes sportive
Viva.ro
Scandalul uitat dintre Bianca Drăgușanu și Anamaria Prodan: „Toate deşteptele şi perfectele cu castraveţi în cap au început să...”
Impact.ro
Cântăreața din România care a ajuns să cântărească doar 36 KG! Imagini incredibile cu artista piele și os
Stiri din Lume
AMANTELE care au devenit NEVESTE! Ele au DISTRUS căsniciile barbaților celebri din România
Parteneri
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu
Redactia.ro
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută doar de programatori
Click.ro
NU le RECUNOȘTI! Cum arătau divele din România acum 30 de ani! Transformare ȘOCANTĂ
Vocea.biz
Un băiat de 14 ani a murit după ce a răspuns la o provocare și a mâncat un chips extrem de picant
Digi24
Cum a apărut îmbrăcată o actriță din Rusia la Cannes. Toată lumea vorbește despre rochia ei!
Unica.ro
Un nou ITP pe capul șoferilor. Amenzile sunt uriașe
EVZ.ro
Ce prevestește șarpele de casă. Superstiții legate de șerpi în casă și în curte
Spynews
S-au stabilit regulile obligatorii. Decizia a venit astăzi direct de la vârful UE
Capital.ro
Românii vor putea să-și calculeze singuri pensiile. Şeful Casei de Pensii: "Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial"
Antena 3
Fosta soție a unui actor celebru a ajuns să doarmă pe străzi și să mănânce din gunoaie. Cum a fost surprinsă? Atrăgea toate privirile când apărea în public
Avantaje
Controale majore ale ANAF în ultima perioadă! Anunțul lui Marcel Boloș, ministrul Finanțelor, bagă spaima în români
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Andreea Tonciu nu îi poate refuza nimic fiicei sale, Rebeca. Bruneta recunoaște că o răsfață prea mult: "Îi plac banii..." / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Un întreg oraș e speriat după ce camerele de supraveghere au filmat o creatură bizară în fața grădinii ZOO. Ce poate fi
Antena 1
WOW! Carmen Iohannis i-a ȘOCAT pe toți! Cum a apărut în public: s-a văzut...
Impact.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro