20 oct. 2024 | 22:09

Ce este ”mărul morții”, cel mai periculos fruct din lume. Motivul pentru care toți îl evită

Utile
Ce este ”mărul morții”, cel mai periculos fruct din lume. Motivul pentru care toți îl evită
Ce este ”mărul morții”, cel mai periculos fruct din lume

Cu toții suntem conștienți că există plante și fructe care pot fi toxice pentru oameni. Cei care își petrec timpul în natură învață repede să facă distincția între fructele comestibile și cele otrăvitoare. Totuși, cel mai periculos fruct de pe planetă este unul neașteptat Iată ce este ”mărul morții”, cel mai periculos fruct din lume.

Ce este ”mărul morții”, cel mai periculos fruct din lume

Când discutăm despre alimente toxice, majoritatea dintre noi se gândește la anumite fructe de pădure sau ciuperci, care se pot găsi chiar și în România. Dacă ne aflăm într-o drumeție în natură și consumăm un astfel de aliment, s-ar putea să ne confruntăm cu probleme grave care necesită intervenție medicală urgentă.

Toate aceste fructe pot părea obișnuite în comparație cu „mărul morții”! Acest fruct, care pare neînsemnat, se găsește în regiuni precum Florida, Caraibe și anumite zone din America de Sud, fiind produs de copacul denumit manchineel. Mărul acestui copac este atât de periculos încât conquistadorii spanioli l-au numit „manzanilla de la muerte”, tradus ca „micul măr al morții”.

Ce este ”mărul morții”, cel mai periculos fruct din lume

Ce este ”mărul morții”, cel mai periculos fruct din lume

 

Este cel mai periculos fruct de pe glob

Chiar și copacul în sine poate reprezenta un risc, mai ales dacă ne aflăm prea aproape de el! Dacă atingem frunzele sau stăm la umbra lui, putem suferi leziuni ale pielii. De asemenea, dacă seva copacului sau fumul generat de arderea lui ajunge în ochi, poate provoca orbire temporară.

Dacă consumăm fructul acestui copac, vom experimenta arsuri severe în gât și în gură. După câteva ore, durerea va deveni aproape insuportabilă, iar gâtul se va umfla atât de mult încât va fi extrem de greu să ingerăm alte alimente!

În timpul unei vizite pe insula Tobago din Caraibe, Nicola Strickland, un medic radiolog, a greșit consumând acest fruct împreună cu un prieten.

„În câteva momente, am observat o arsură la nivelul gurii, care s-a transformat într-o senzație de durere și sufocare. Simptomele s-au agravat în următoarele două ore și de abia mai puteam înghiți alimente solide, din cauza durerii groaznice și a sentimentului de sufocare”, a spus medicul.

În cele din urmă, simptomele au dispărut după aproximativ 8 ore, iar localnicii au fost șocați când au auzit că cei doi au consumat acest fruct periculos.

Parteneri
Drama actorului Valeriu Pavel Dan. Ce a îndurat cu un an înainte de moarte
Redactia.ro
Nu mai pune apă sau lapte în piure. Ingredientul secret care îl face cu adevărat delicios, la fel ca la restaurant
Click.ro
Ucis din întâmplare cu o lovitură de tanc. Cum a ajuns să fie lichidat liderul Hamas
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Ea e 'prințesa' lui Țiriac! Cu ce se ocupă Ioana, singura fiică a miliardarului român / FOTO
Unica.ro
Examen cu Băsescu la Cotroceni. Imaginile de care a râs toată Europa. Video
EVZ.ro
Lora o pune la punct pe Ilinca Vandici după ce aceasta a comentat despre nunta cântăreței! Ce a enervat-o la culme pe artistă 
Spynews
Ordin UE pentru toate ţările. România n-are niciun cuvânt de spus: E o provocare
Capital.ro
Delia Budeanu a trăit drama divorțului, dar și tragedia de a rămâne văduvă. Cu Radu Budeanu a trăit iubirea sublimă, până când moartea i-a despărțit
Avantaje
DECIZIA FINALĂ privind medicamentul utilizat de TOȚI ROMÂNII
Mediaflux
Cum arată Gina Felea în 2024! A împlinit recent 40 de ani și a trecut printr-o transformare uriașă | FOTO
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Cuza a renunțat la părul lung și a apelat la o schimbare radicală de look, după doi ani. Cum arată acum prezentatorul TV
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro