27 sept. 2022 | 18:05

Ce este bine să faci când te muți în casă nouă. Tradiții și superstiții

Utile
Ce este bine să faci când te muți în casă nouă. Tradiții și superstiții

Ce este bine să faci când te muți în casă nouă. Tradiții și superstiții. Unul dintre cele mai stresante momente din viața cuiva este mutarea într-o casă nouă. Trebuie să fii atent la ce iei cu tine în locuința nouă. Ca să nu fii urmărit de ghinion, anumite obiecte trebuie să fie lăsate în urmă. Iată ce este bine să faci când te muți în casă nouă, dacă vrei să ții cont de tradiții și superstiții.

Ce este bine să faci când te muți în casă nouă. Tradiții și superstiții

Încă din epoca primitivă, superstițiile influențează oamenii. În general, acestea sunt legate de viața de zi cu zi și de activitățile zilnice. Superstițiile legate de mutatul în casă nouă, nu fac excepție.

Deoarece această activitate presupune ca proprietarul să aibă o interacțiune cu foarte multe obiecte. Așadar, superstițiile care au legătură cu asta se referă direct la aceste obiecte.

Ce obiecte să aduci cu tine când te muți în casă nouă

Potrivit tradițiilor și superstițiilor, în când schimbi locuința trebuie aduse niște alimente care simbolizează belșugul, roadele pământului și puterea de regenerare. Este vorba despre pâine, grâu sau orez și sare. Belșugul casei este reprezentat de sare. Acesta nu se aruncă, nu se împrumută și nu trebuie să se termine din casă, vreodată.

Mai există un obicei care are legătură cu sarea. Pentru a avea belșug în casă, precum și pentru a fi protejat de ochii răi, dar și de hoți, este bine să presori sare pe pragul de la intrare. Mai există și persoane care pun sare și sub covorașul de la ușă.

Ce este bine să faci când te muți în casă nouă. Tradiții și superstiții

Tradiții și superstiții despre ce să faci când te muți în casă nouă

Ce să faci în noua locuință

Ideal ar fi ca atunci când schimbi locuința să fie într-o zi de luni, miercuri sau joi și ideal ar fi ca aceasta să fie și ploioasă, pentru ca oamenii să aibă noroc.

Aerul din casă este bine să fie curățat și împrospătat cu ajutorul ionilor de argint. În unele regiuni din România se îngropa un ban din argint la temelia casei, pentru a proteja casa și pentru a aduce belșug familiei.

Tradiții și obiceiuri legate de mutarea în casă nouă

Vei avea belșug și prosperitate în casă, dacă îți intră un animal precum: broasca, un greiere sau o pasare. Păsările sunt un simbol al fertilității și al bucuriei, în timp ce pisica apără casa de rele. Furnicile reprezintă bogăția și abundența.

Tradițiile vorbesc despre faptul că nu este bine să primești cadou de casă nouă, cuțite, deoarece acestea aduc motiv de ceartă în casă. Cuiele, caiele sau potcoava bătute în grinda casei, o păzesc de rele și o protejează.

Mihai Voropchievici – alte obiceiuri

Potrivit numerologului Mihai Voropchievici există numite lucruri pe care le-ai avut în vechea locuință și pe care nu trebuie să le iei sub nici o formă în locuința nouă. Unul dintre ele este reprezentat de mătura veche, aceasta nu are ce căuta sub nici o formă în casa nouă. Iată ce spune acesta:

„a fost captatoare de energii negative și dacă acolo ai fost mai scăpătat, aduci necazurile financiare cu tine. Lași mătura aia veche și iei una nouă.”

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
O legendă a cinematografiei a încetat din viață. S-a stins o mare stea
Capital.ro
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii, înainte de Paşte
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
VEȘTI bune de la Guvern. Cine beneficiază de PENSIE înainte de termen
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro