Ce efecte secundare are vaccinul anti-COVID testat de americani. Câți bani primesc voluntarii

Ce efecte secundare are vaccinul anti-COVID testat de americani. Câți bani primesc voluntarii

Compania americană Moderna a intrat în faza a III-a în ceea ce privește vaccinul anti-COVID-19, cea în care testele clinice se vor face pe un număr mare de voluntari. Compania a primit o finanțare uriașă pentru a pune la punct un vaccin eficient împotriva virusului ucigaș.

Care sunt efectele secundare ale vaccinul anti-COVID testat de americani. Cum sunt păltiți voluntarii

După ce Rusia s-a lăudat că va avea primul vaccin anti-coronavirus din lume, americanii sunt încă rezervați în privința cercetărilor, chiar dacă şi proiectul lor cel mai promiţător a avansat spre ultima fază. Potrivit CNN, imunologul Anthony Fauci, unul dintre liderii grupului de combatere a COVID-19 în SUA, a anunţat, vineri, că e ferm convins că se va trece la producţia, pe scară largă, a vaccinului anti-COVID-19, până la finalul lui 2020.

Cred că se poate. Vom avea un vaccin, până la finalul acestui an şi începutul celui următor. Nu cred că e un vis. Cred că aşa va arăta realitatea“, a declarat Fauci, în faţa congresului american.

Ce efecte secundare are vaccinul anti-COVID testat de americani. Câți bani primesc voluntarii
Ce efecte secundare are vaccinul anti-COVID testat de americani. Câți bani primesc voluntarii

Vaccinul, testat pe zeci de mii de voluntari

Acesta a dezvăluit că deja peste 30.000 de oameni s-au înscris pentru a testa vaccinul companiei Moderna, la care activează însuşi Anthony Fauci. Între timp, numărul celor care s-au înregistrat pe site-ul companiei, manifestându-şi interesul pentru a testa vaccinul, a ajuns la 250.000.
Voluntarilor li se vor administra două doze, într-un interval de 28 de zile. Prima doză a fost deja administrată unui participant în studiu, în Savannah, Georgia.

La faza a II-a a testărilor clinice, vaccinul le-a fost administrat mai multor persoane, comparativ cu prima fază, iar voluntarii au fost aleşi, în funcţie de anumite caracteristici, printre care vârsta şi starea de sănătate. Testările di  a II-a fază i-a vizat, în primul rând, pe cei care urmează să şi primească varianta finală a vaccinului, când ea va fi gata, având mai mare nevoie de ea.

Care sunt efectele secudare observate de medici

La a III-a fază, care tocmai a debutat, vaccinul va fi testat pe mii de oameni, urmând să fie verificate eficacitatea şi efectele sale secundare. Cei car eparticipă la testarea vaccinului vor primi câte 50 de dolari pe şedinţă.

După prima fază a testărilor clinice, doctorii şi cercetătorii au convenit că vaccinul este, în mare parte, fără efecte secundare grave. Vaccinul a declanşat o reacţie favorabilă, din partea sistemului imunitar la cei care l-au primit, iar efectele secundare au fost oboseală, frisoane, dureri de cap, dureri musculare şi durerea apărută în zona injecţiei.

Ce finanțare uriașă a primit Moderna pentru vaccinul anti-COVID-19

Moderna a primit o finanţare totală de 955 de milioane de dolari, din partea Guvernului american, pentru a furniza vaccinul pe piaţă, în timp record. Până acum, cel mai rapid vaccin descoperit de omenire, cel pentru oreion, a apărut după 4 ani de cercetări.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI