Ce dorință arzătoare are Regina Elisabeta. O vizează pe Camilla Parker, soția Prințului Charles

de: Năstase Mirabela
10 02. 2022

Care este dorință arzătoare a Reginei Elisabeta. O vizează pe Camilla Parker, soția Prințului Charles. Regina a răspuns la o întrebare care de mult plutea în aer. Cum recent a avut loc Jubileul de Platină, monarhul celebrând 70 de ani de domnie, Regina a dorit să pună capăt unor speculații care datează de ani buni.

Ce dorință arzătoare are Regina Elisabeta

Mai exact, Regina Elisabeta și-a exprimat dorința ca atunci Prințul Charles va devini rege, soția lui, Camilla Parker Bowles, să poarte titlul de Regină-Consoartă, punând astfel capăt anilor întregi de speculații pe această temă.

Vestea a fost semnalată chiar de regina într-un comunicat publicat, în ajunul împlinirii a 70 de ani de la Ziua Aderării. Un purtător de cuvânt al Clarence House, casa lui Charles și Camilla, a spus că ei sunt „emoționați și onorați”.

Camilla și Charles s-au căsătorit în 2005, după o relație îndelungată și controversată. La momentul nunții, s-a decis că Camilla nu va avea același titlu ca Diana, Prințesa de Wales.

În schimb, i s-a dat titlul de Ducesă de Cornwall. Observatorii regali au speculat care ar fi titlul Camillei atunci când regina Elisabeta va părăsi în cele din urmă acest tărâm. Ani de zile, s-a spus că Camilla va fi cunoscută drept Prințesa Consoartă. Însă în ajunul Anului Nou, regina a numit-o pe Camilla Doamnă Regală a Ordinului Jartierei, cea mai înaltă distincție din sistemul onorurilor britanice.

Diferența dintre Prințesă Consoartă și Regină Consoartă

Care este diferența dintre Prințesă Consortă și Regină Consoartă însă? O regina consoartă este titlul pentru o femeie căsătorită cu un monarh, la fel ca mama reginei Elisabeta (numită și Elisabeta) când a fost căsătorită cu regele George al VI-lea. Prințesele consorte, în general, sunt cele căsătorite cu un prinț. Având în vedere circumstanțele neobișnuite ale căsătoriei Camillei cu Charles, ar fi fost prima astfel de prințesă consort din istoria britanică.

Regina, aflată acum 70 de ani de domnie pe tron Angliei, și-a făcut cunoscute dorința. Amintim că aceasta a devenit regină la 6 februarie 1952, odată cu decesul tatălui ei, George al VI-lea. Ea nu se afla la Londra atunci, ci într-un turneu internațional cu soțul ei, prințul Philip, astfel că vestea morții tatălui ei i-a prins pe cei doi în Kenya, pe atunci colonie britanică.

Regina Elisabeta a II-a avea vârsta de 25 de ani când a urcat pe tronul britanic, însă încoronarea ei oficială a avut loc peste un an mai târziu, la data de 2 iunie 1953. Anul trecut, după 73 de ani de căsnicie, regina Elisabeta a II-a și-a pierdut soțul, pe prințul Philip, decedând la vârsta de 99 de ani.