Ce descoperire a făcut Tudor Chirilă după 1 an de pandemie. Vedeta a vorbit deschis despre asta

Ce descoperire a făcut Tudor Chirilă după 1 an de pandemie. Vedeta a vorbit deschis despre asta
Descoperirea lui Tudor Chirilă după un an de pandemie

Actorul şi cântăreţul Tudor Chirilă a mărturisit că a devenit şomer de lux în timpul pandemiei și că statul nu l-a ajutat cu nimic. Artistul a vorbit deschis într-un interviu despre cum a simțit această perioadă.

Concluziile lui Tudor Chirilă după un an de pandemie

Artistul a transmis un mesaj tranșant într-un interviu pentru Irina Păcurariu, în care și-a exprimat concluziile reieșite în urma primului an de pandemie. A aflat că statului nu îi pasă de el și s-a descris ca fiind un șomer de lux. În plus, a spus că în toată această perioadă a ieșit la iveală „mentalitatea veche românească: scapă cine poate”.

„Să faci muzică este un business. Businessul nostru a căzut, în pandemie, cu 90-95%, ca cifră de afaceri. Tot ce încercăm acum este să păstrăm echipa din jurul nostru. Facem o grămadă de lucruri singuri, eu am devenit un fel de om-orchestră. E foarte greu să ții lângă tine, în perioada asta, tehnicienii. Nu poți să le dai bani pe nimic, pentru că nu ai acești bani, Avem un ecosistem care înseamnă chirii, echipamente, oameni.

Avem niște oameni pe care nu vrem să-i pierdem pentru că, dacă i-am pierde, repornirea, oricând ar fi ea, va fi mult mai grea. Pentru politicieni, sectorul cultural este neinteresant. Și asta se vede de când a fost făcută această segmentare: „HoReCa. HoReCa. HoReCa”. Dar sectorul cultural, deloc.

Au ținut terase deschise și restaurante la capacitate de 30%, dar artele performative au fost închise. Dans, teatru, muzică, totul închis. Însă recomandarea Comisiei Europene în privința relansării este să se facă transdiciplinar, adică să se integreze relansarea HoReCa cu turismul și cultura”, a declarat cântărețul.

Cum l-a afectat sau ajutat pandemia?

  1. Sunt singur.
  2. Sunt împreună cu puţini oameni care-mi dau sentimentul că nu sunt singur.
  3. Trebuie să mă descurc aşa.
  4. Am un stat căruia nu-i pasă de mine. Astea sunt lucruri importante. Când le ştii, le-ai asumat, le-ai dat afară din tine şi mergi mai departe pe drumul tău.

Soluția văzută de artist este ca societatea să pună mai multă presiune pe stat, pentru a-și face treaba. Pe de altă parte, a găsit și partea plină a paharului: „A fost o perioadă foarte bună în care le-am explicat oamenilor că tot ce denumim cultură nu se poate face fără acest bloc care se numeşte sectorul lucrătorilor culturali”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI