Ce conținea primul meniu McDonald’s. Hamburgerii au apărut mai târziu

Ce conținea primul meniu McDonald’s. Hamburgerii au apărut mai târziu
Care a fost primul meniu McDonald’s?

McDonald’s este unul din cele mai iubite restaurante de tip fast-food. Acesta are acum produse pentru toate gusturile, iar majoritatea clienților sunt extrem de mulțumiți de mâncarea pe care o aleg de obicei atunci când sunt pe fugă. Meniurile sunt astăzi pline de variante, dar nu la fel stăteau lucrurile și atunci când a fost deschis celebrul lanț. Cum arăta primul meniu și ce conținea în anul 1940? Cel mai îndrăgit produs din acea vreme costa doar 15 cenți.

Cum arăta primul meniu McDonald’s: ce produs era iubit de clienți?

Oameni din întreaga lume adoră să consume diverse produse de la McDonald’s. Majoritatea se gândesc prima oară la hamburgeri atunci când au în minte celebrul restaurant de tip fast-food. Cu toate astea, în urmă cu aproximativ opt decenii lucrurile stăteau total diferit.

Frații McDonald au deschis lanțul cu o viziune diferită față de ceea ce avea să ajungă mai târziu. Primul sediu a fost deschis în anul 1940, iar meniul era axat strict pe grătar. Chiar dacă avea puține produse, restaurantul a devenit popular foarte repede, iar acum este o afacere chiar și mai puternică.

În anul 1984 apare un alt meniu care are un hamburger în prim-plan, singurul care reprezenta  și 80% din vânzările de atunci. A doua locație a fost de autoservire, unde se vindeau doar hamburgeri, cheeseburgeri, băuturi răcoritoare, lapte, cafea, chipsuri din cartofi și un tip de plăcintă.

  • Vezi Galeria FOTO

Când au crescut vânzările cel mai mult?

Ulterior, toate eforturile erau concentrate pe acest preparat pentru ca toți clienții să aștepte cât mai puțin comanda. Cu toate că acum sunt iubiți, cartofii prăjiți nu au fost mereu în meniu, nici măcar după ce restaurantul s-a reprofilat de la grătare la hamburgeri.

Vânzările au crescut abia după ce chipsurile de cartofi au fost înlocuite cu cartofi prăjiți în meniu. Big Mac a devenit un element de bază abia în anul 1967, fiind o semnătură a afacerii. De asemenea, Happy Meal a apărut în 1979 datorită unui manager de publicitate.

În meniu a existat și pizza

McDonald’s a continuat să își schimbe meniul și a introdus elemente noi în lanțul global sau la nivelul unor țări. Un lucru mai puțin știut este faptul că pizza a existat în meniul localului în 1986, dar a fost scoasă rapid pentru că nu toate restaurantele aveau aparatura necesară, iar timpul de preparare era mult prea mare.

Porția mică de cartofi prăjiți a rămas în tot acest timp un produs ieftin și plăcut de majoritatea oamenilor. Unii caută și acum secretul celor mai buni cartofi și încearcă să îi reproducă acasă.