Ce conţine margarina, de fapt. Din ce în ce mai mulţi români o consumă, însă este un pericol!
Margarina este încă la mare căutare printre români. Mulți dintre ei au început să o consume din ce în ce mai des în special din cauza valului de scumpiri. Acest produs este pentru majoritatea persoanelor înlocuitorul mult mai ieftin al untului. Cu toate astea, specialiștii nu o recomandă. Ce conține, de fapt, margarina? „Au crescut vânzările de parizer, margarină și produse marcă proprie”, au susținut specialiștii.
Ce conține margarina: este un pericol pentru toată lumea
Valul de scumpiri i-a făcut pe români să fie din ce în ce mai atenți la cumpărături. Mulți dintre ei au decis să consume produse cât mai ieftine, dar specialiștii vin cu avertizări în acest sens.
Majoritatea persoanelor achiziționează margarina în locul untului. Gospodinele o folosesc pentru micul dejun sau pentru pachetul copiilor pentru școală. Cu toate astea, experții susțin că toată lumea trebuie să renunțe la ea pentru că nu este sănătoasă.
Cum fac românii economie?
Cetățenii nu mai sunt interesați de brand-uri tocmai pentru că prețul este cel care primează, așa că aleg produse fabricate sub eticheta celui mai ieftin lanț comercial. O altă metodă folosită de ei este urmărirea reducerilor de la raft.
-Mai îndrăzniți să cumpărați la așa prețuri?
-Mai îndrăznesc, câte o dată.
-Două aripi și două bucăți de piept. 50 de lei. Astea sunt. Scump.
Cumpărătorii se îndreaptă către produsele din marca proprie a supermarket-urilor care sunt mai ieftine. Cu toate astea, retailerii le garantează calitate.
Gabriel Pâslaru, reprezentant retailer alimentar: Observăm o creștere de doi digiți a vânzărilor marcă proprie. Observăm o creștere a vânzărilor de parizer în detrimentul celor de salam crud uscat sau al margarinei în detrimentul vânzărilor de unt. (Sursa: digi24.ro)
Unt vs. margarină
Untul este un aliment 100% natural preparat din smântână din lapte de vacă. Acesta conține 80% grăsime de lapte, iar pentru prepararea a 500 de grame este nevoie de aproximativ 10 kilograme de smântână. Produsul este foarte bogat în grăsimi saturate și colesterol.
În timpul acesta, margarina este obținută din uleiuri vegetale precum floarea-soarelui sau rapiță la care se mai adaugă o cantitate mică de grăsime vegetală de cocos și apă.
Specialiștii nu o recomandă pe cea din urmă pentru că nu are calități nutritive și beneficii pentru sănătate. Mai mult decât atât, orice margarină este aromatizată cu ajutorul unui diacetil sintetic.