McDonald’s este unul dintre cele mai populare restaurante fast-food, atât din țara noastră, cât și la nivel internațional, iar cel mai căutat sandviș din meniu este McPuișor. Dacă ești fan, citește mai departe și află ce conţine, de fapt, sandvişul McPuişor, și câte calorii are
Unul dintre cele mai căutate preparare de la McDonald’s este McPuișor. Cei care iubesc puiul aleg des acest sandviș, iar prețul este unul foarte mic dacă nu alegeți meniul complet.
Chiar și dacă alegeți meniul McCombo, care conține un McPuișor, o porție de cartofi mică sau suc, va trebui să scoateți din buzunar doar 10 lei, o ofertă de nerefuzat pentru unii. De asemenea, înainte de inflație, un astfel de meniu era mult mai ieftin.
Prețul fiind mic, iar sandvișul gustos de McPuişor, mulți oameni nu se mai uită la ingrediente. Potrivit datelor oferite de restaurant, celebru sandviș McPuişor conține carne de pui, pesmet, două felii de castravete murat, sos McChicken și o chiflă caramelizată.
În ceea ce privește valorile nutriționale, acestea sunt următoarele:
Consumul excesiv de fast-food poate avea grave consecințe asupra organismului nostru. Astfel de mâncăruri sunt foarte bogate în grăsimi, zaharuri, sodiu și slabe în nutrienți esențiali, precum fibre, minerale sau vitamine.
Iată câteva efecte negative a consumului excesiv de mâncăruri fast-food:
În primul rând, aceste mâncăruri sunt foarte bogate în calorii, ceea ce poate duce la creșterea în greutate din cauza lipsei de nutrienți și a caloriilor excesive.
Consumul excesiv de fast-food poate crește riscul de boli de inimă și alte probleme cardiovasculare.
Din cauza faptului că sunt alimente bogate în grăsimi și uleiuri, acestea pot cauza disconfort abdominal, constipație sau balonare.
Mâncărurile fast-food sunt bogate în grăsimi saturate și sodiu, ceea ce duce la creșterea colesterolului și tensiunii arteriale.
Din cauza nivelului mare de zahăr din aceste mâncăruri, consumul excesiv de fast-food poate duce la creșteri rapide și bruște ale nivelului de zahăr din sânge. Mai mult, pe termen lung, poate contribui la dezvoltarea diabetului de tip 2.