02 mai 2024 | 13:10

Ce conține brânza de oaie din piețele din România, de fapt. Mulți români o cumpără pentru masa de Paște fără să știe asta

Sănătate
Ce conține brânza de oaie din piețele din România, de fapt. Mulți români o cumpără pentru masa de Paște fără să știe asta
Ce conține brânza de oaie

Mai este puțin până la masa de Paște, iar românii își fac acum ultimele provizii. Nu lipsește niciodată brânza de oaie, un preparat foarte delicios și nutritiv. Cu toate acestea, specialiștii ne avertizează în privința produselor pe care le cumpărăm din piețe.

Din ce este făcută brânza de oaie

Inspectorii ANSVA au controlat brânzeturile și alte produse lactate care sunt vândute în piețele din România. Aceștia au efectuat circa o mie de controale, descoperind aceleași probleme ca de fiecare dată.

Normele sanitare nu sunt respectate, iar majoritatea produselor sunt transportate în condiții improprii. Din nefericire, chiar dacă aceste lucruri sunt grave, există o problemă mai mare.

Inspectorii ANSVSA au descoperit lactate cu etichete neconforme. De exemplu, procentul de grăsime de pe etichetă era mai mare decât cel din realitate, iar laptele conținea, de fapt, mai puțin proteine în realitate decât ceea ce scria pe etichetă.

„Cel mai important factor atunci când cumpărăm lapte este să-l cumpărăm la un ambalaj de sticlă. Măcar evităm interacţiunea şi aciditatea lactatelor care se produce atunci când intră în contact cu un anumit tip de plastic”, ne spune nutriționistul Fabius Antal.

În total, inspectorii au prelevat un număr de 148 de probe pentru a stabili cu exactitate de unde vine laptele și ce conține, care au fost adaosurile de grăsime vegetală și a proteinelor.

Sancțiuni în valoare de 700.000 de lei

În urma controalelor efectuate, inspectorii ANSVSA au aplicat peste 100 de sancțiuni, toate în valoare de 700.000 de lei. Mai mult, au fost emise mai multe ordonanțe de suspendare a activității.

„Cel mai grav, am găsit pentru un produs care spunea că este făcut din lapte de oaie să fie amestecat cu lapte de vacă, produs din capră care nu avea deloc lapte de capră.

Din nefericire, s-au găsit destul de multe deficienţe şi s-au aplicat peste 100 de sancţiuni, iar valoarea sancţiunilor a fost de peste 700.000 de lei. Au fost, de asemenea, emise patru ordonanţe de suspendare a activităţii şi două de interzicere a activităţii.

Am confiscat peste 14 tone de brânză. Dincolo, o cantitate de 400 de kilograme”, a precizat Dănuţ Păle, vicepreşedinte ANSVSA.

Parteneri
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Redactia.ro
Povestea de film a doi mari actori români. Și-au unit destinele în urmă cu 41 ani. S-au despărţit și s-au regăsit la 21 de ani de la divorț
Click.ro
Mirabela Dauer și-a îngrijorat fanii! Cum a ajuns să arate artista FOTO
Vocea.biz
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu iubitul ei
Digi24
Acasă la Laura Cosoi. Imagini superbe din casa de poveste a actriței / FOTO
Unica.ro
România va avea încă un Drum Expres. Conexiune rapidă între două mari orașe
EVZ.ro
Ce prevestește șarpele de casă. Superstiții legate de șerpi în casă și în curte
Spynews
Avertisment pentru toți românii cu BULETIN. Ajungi DATOR cu mii de lei
Capital.ro
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash de pe acestea | Mai au doar câteva zile la dispoziție
Antena 3
Fosta soție a unui actor celebru a ajuns să doarmă pe străzi și să mănânce din gunoaie. Cum a fost surprinsă? Atrăgea toate privirile când apărea în public
Avantaje
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Andreea Tonciu nu îi poate refuza nimic fiicei sale, Rebeca. Bruneta recunoaște că o răsfață prea mult: "Îi plac banii..." / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină de lux! Cum arată noul bolid al manelistului
Antena 1
WOW! Carmen Iohannis i-a ȘOCAT pe toți! Cum a apărut în public: s-a văzut...
Impact.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro