Ce conțin conservele de pește din Lidl, Kaufland și alte magazine. Mihaela Bilic a făcut anunțul

de: Sabina Anastasia
10 07. 2023

Fără îndoială, ai auzit și tu că specialiștii în nutriție nu recomandă consumul de produse depozitate în conserve. Există și unele excepții însă. Medicul nutriționist Mihaela Bilic a explicat ce conțin conservele de pește și cât de sănătoase sunt, de fapt, pentru organismul uman.

Mihaela Bilic, despre conservele de pește din magazine

De multe ori putem fi tentați să credem că orice este depozitat într-o cutie nu reprezintă o alegere sănătoasă, dat fiind faptul că nutriționiștii și experții în sănătate atrag atenția deseori să ne construim programul alimentar pe bază de alimente integrale și să ne ferim de cele procesate. Există și excepții, însă.

Este și cazul conservelor de pește, despre care în ultimii ani circulă un mit considerat de unele voci nefondat, anume că ar conține metale periculoase pentru organismul uman.

Contaminarea alimentelor cu substanțe toxice se află sub controlul EFSA, iar atât timp cât limitele stabilite de această autoritate sunt respectate, nu există niciun pericol.

Conservele de pește sunt sigure pentru consum, atât timp cât sunt depozitate în mod corect și se respectă termenul de valabilitate afișat pe recipient, potrivit medicului Mihaela Bilic. Specialista în nutriție a subliniat că acest tip de produse nu ar trebui să fie desconsiderat, dimpotrivă.

Conservele de pește comercializate de marile lanțuri de magazine, indiferent că vorbim despre Lidl, Kaufland sau altele, reprezintă o sursă bogată de acizi grași omega-3, benefici pentru sănătate și care încurajează buna funcționare a creierului, a inimii, precum și a sistemului circulator, potrivit specialiștilor.

Ce conțin conservele de pește, potrivit medicului nutriționist

„Nu desconsiderați conservele de pește, sunt o sursă practică, eficientă și deloc scumpă de Omega-3. Fie că este vorba de ton, sardine, șprot, hering sau macrou, o conservă de pește e sățioasă, dietetică (dacă o luați în saramură sau în sos tomat, nu în ulei) și gata gătită!

Scăpați de mirosul peștelui în bucătărie, o luați ușor cu voi la birou, o mâncați ca atare sau o puneți peste o salată, paste, orez etc. Pentru doar câțiva lei primiți proteine de înaltă calitate, acizi grași esențiali (cu maxim de Omega-3) și toate mineralele importante”, a punctat Mihaela Bilic.

Citește și: Mihaela Bilic dezvăluie ingredientul care te ajută să slăbeşti. E la îndemâna oricui, nu e nici măcar scump

Medicul nutriționist a explicat că o conservă consumată cu tot cu oase acoperă necesarul zilnic de calciu pentru un adult.

Calciul din conservele de pește, în mod deosebit din cele de sardine, este foarte ușor de absorbit de organismul uman, iar dacă acestea sunt achiziționate și în sos tomat, favorizează inclusiv absorbția fierului.