Ce conțin antiperspirantele din Lidl și Kaufland. Detaliul de pe etichetă pe care mulți îl ignoră, mare atenție

de: Ioana Bucur
01 04. 2023

Le folosim zilnic, sunt nelipsite din coșul de cumpărături, însă câți dintre noi se uită la lista de ingrediente? Află, din rândurile de mai jos, ce conțin antiperspirantele din Lidl, Kaufland și alte magazine de la noi din țară. Detaliul de pe etichetă la care trebuie să fii atent.

Ce conțin antiperspirantele din Lidl, Kaufland și alte magazine din România

Cu toate că transpirația este un proces fiziologic normal, efectele sale sunt neplăcute, fie că vorbim despre miros sau cantitate. Din fericire, rafturile magazinelor nu duc lipsă de produse ce pot rezolva ambele probleme.

Tot mai multe persoane se luptă cu transpirația în exces. Adesea, cauza este una internă, cum ar fi un dezechilibru hormonal, însă oamenii aleg să o combată doar la exterior, iar cea mai simplă soluție este folosirea unui antiperspirant.

În timp ce deodorantul doar neutralizează mirosul neplăcut, antiperspirantul este un produs ce poate să inhibe activitatea glandelor sudoripare. Mare atenție, însă, la substanțele din compoziția sa.

Un ingredient nelipsit în multe dintre cele pe care le găsim pe rafturile tuturor magazinelor din țară este aluminiul. De fapt, el este cel care reduce transpirația.

Te-ar putea interesa și: De ce să nu mai folosești deodorantul dimineața. Mulți oameni îl utilizează greșit

„Pot prezenta un risc dacă sunt folosite des și un timp îndelungat”

Un medic dermatolog a explicat care sunt situațiile în care aluminiul din antiperspirante ne face mai mult rău decât bine și ne învață cum să facem alegerile potrivite.

„Serurile cu aluminiu pot prezenta un risc dacă sunt folosite des și un timp îndelungat. (…)

Statistic, nu există o legătură între antiperspirant și cancerul la sân, dar trebuie să avem grijă la utilizarea îndelungată și excesivă.

Pentru o piele sensibilă e nevoie să utilizăm un antiperspirant special dedicat. Aici avem o gamă variată în farmacii, din categoria dermato-cosmeticelor speciale pentru această piele sensibilă. Problema apare atunci când avem și pielea sensibilă și transpirăm și în exces. Există dermato-cosmetice care pot controla transpirația excesivă, în siguranță.”, a spus Amalia Anghel, medic dermatolog, într-o intervenție la Antena 3 CNN.

Există și alte elemente din compoziția acestui produs ce pot cauza probleme la nivelul pielii, precum alcoolul, parfumul și parabenii.

Dacă îți dorești să încerci ceva nou, un înlocuitor natural este piatra de alaun – blând cu pielea și foarte eficient în combaterea transpirației în exces.

„Pot ajuta (n.r. produsele pe bază de piatră de alaun) și riscul de reacții adverse este redus, nu spun absent, dar pot ajuta într-adevăr pentru transpirația excesivă. Ne vom adapta nevoilor noastre, tipului de piele și vom urmări reacțiile care apar pentru că cel mai frecvent ele sunt simple, limitate la nivelul pielii.”, a mai explicat specialista.

Te-ar putea interesa și: Diferența dintre deodorant și antiperspirant. Ce să știi înainte să faci o alegere