Ce condimente se pun la carnea de porc pentru un gust desăvârșit. Le vei folosi mereu de acum înainte

de: Ionuț Vieru
01 11. 2022

Ce condimente se pun la carnea de porc pentru a obține un gust cât mai savuros este întrebarea pe care și-o pun foarte multe gospodine? Nu mai este foarte mult timp până la sărbători, iar românii deja încep să cumpere tot ce au nevoie, printre care și carnea de porc. Cotlete, ceafă, pulpă și multe altele, niciodată nu lipsesc de pe masă. Iată ce condimente poți folosi pentru a le oferi un gust nemaipomenit.

Ce condimente se pun la carnea de porc

Foarte multe persoane aleg să pună carnea la rumenit în cuptor doar cu sare și piper, alături de o garnitură, de cele mai multe ori cartofi. Nimic greșit în asta, deoarece fiecare are gusturi diferite. Este chiar indicat să preparăm carnea de porc la cuptor, fiind o variantă mult mai sănătoasă.

De asemenea, ai putea renunța la garnituri în favoarea condimentelor. Există câteva mirodenii care vor da un gust special cărnii. Poți folosi aceste condimente dacă faci o marinată în care ții carnea câteva ore la frăgezit sau poți folosi un amestec de condimente pentru gust. Uite câteva idei:

  • Salvie;
  • Ardei iute sau paprika;
  • Fenicul;
  • Cimbru;
  • Usturoi;
  • Mărar;
  • Rozmarin;
  • Pudră de curry;
  • Chimen sau Chimion.

Condimentarea sau marinarea cărnii de porc. Care este diferența?

Condimentarea cărnurilor este recomandă atunci când facem carnea pe grătar, deoarece se gătesc într-un timp mult mai scurt. Înainte de a le pune pe grătar, folosiți un amestec de mirodenii, precum unul sau mai multe din cele menționate mai sus.

Acestea vor oferi o aromă specială cărnii, însă nu o frăgezesc. Există bucăți de carne de porc gata condimente, cele cumpărate din magazinele mari. Cu toate acestea, de cele mai multe ori, conțin mult prea multă sare.

Indicat ar fi să alegeți voi condimentele și să faceți amestecurile acasă. De asemenea, poți condimenta carnea și să o lași la frigider timp de 24 de ore. Dacă amestecul de condimente stă în contact cu carnea mai mult timp, sarea din el va începe să o deshidrateze.

Pe de cealaltă parte, marinarea este recomandă pentru frăgezirea cărnii de porc, dar și pentru rețele în care timpul de gătire este mai lung, precum rumenirea la cuptor. Marinadele sunt un amestec de ulei. Conține un ingredient acid, precum oțet, vin, sos de soia, ierburi și mirodenii.

Totodată, nu este recomandat să adăugați sare în marinadă, deoarece va deshidrata carnea. Pentru a marina carnea de porc, puteți folosi un bol de plastic sau ceramică. Totul trebuie lăsat cel puțin două ore înainte de a fi gătit.

Idei de a marina carnea de porc

Stilul Teriyaki este probabil una dintre cele mai cunoscute metode. Veți amesteca sos de soia, apă, zahăr, ulei vegetal, sos Worcestershire, usturoi zdrobit, ceapă feliată și ghimbir ras.

O altă metodă interesată de a marina carnea de porc este în stil Hawaian. Mai puțin cunoscută, însă foarte gustoasă. Veți amesteca ananas pasat, miere, oțet, sos de soia, pudră de ghimbir, pudră de cuișoare și usturoi zdrobit.

Stilul mediteranean este un alt stil pe care trebuie să-l încercați. Trebuie să amestecați muștar Dijon, ulei de măsline, oțet de vin, salvie uscată, usturoi zdrobit și foi de dafin. Cu siguranță vă veți bucura de gust.