Ce boală cruntă are Celine Dion, de fapt. „Are dureri foarte mari care îi paralizează picioarele”

de: Anca Lupescu
21 02. 2022

Cântăreața canadiană Celine Dion a anunțat pe site-ul său  că a anulat restul spectacolelor din etapa nord-americană a turneului „Courage World Tour”, din cauza unei „recuperări în curs de la o problemă de sănătate recentă”. Spectacolele au fost reprogramate anterior pentru perioada 9 martie – 22 aprilie 2022.

Celine Dion, grav bolnavă

Câștigătoarea a cinci premii Grammy terminase deja primele 52 de spectacole ale turneului „înainte de apariția pandemiei în martie 2020”, se precizează pe site. Dar acum, ea „a fost tratată pentru spasme musculare severe și persistente”, care o „împiedică” să cânte, iar „recuperarea ei durează mai mult decât spera”.

„Chiar speram că voi fi gata până acum, dar presupun că trebuie să am mai multă răbdare și să urmez tratamentul pe care mi-l prescriu medicii.

Există o mulțime de organizare și de pregătire care intră în spectacolele noastre, așa că trebuie să luăm astăzi decizii care vor afecta planurile peste două luni”, a scris ea.

„Voi fi atât de bucuroasă să mă întorc la o stare de sănătate deplină, la fel ca și noi toți să trecem peste această pandemie, și abia aștept să mă întorc din nou pe scenă.

Între timp, am fost foarte emoționată de toate cuvintele de încurajare pe care toată lumea mi le-a trimis pe rețelele de socializare. Simt dragostea și sprijinul vostru și înseamnă foarte mult pentru mine”, a adăugat ea.

De ce boală suferă

Potrivit Dr. Jayant Arora, spasmele musculare sau crampele sunt „contracții bruște, dureroase și automate ale mușchilor”, care pot „afecta mușchii netezi (mușchii involuntari care se găsesc în sistemul digestiv, sistemul circulator etc.), precum și mușchii scheletici”.

„Limitând discuția la mușchii scheletici, cauzele sunt multe, dar cea mai frecventă rămâne deshidratarea. Alte cauze sunt oboseala și epuizarea, insuficiența tiroidiană, deficitul de calciu și vitamina D, deficitul de vitamina E și B12, anumite predispoziții genetice, tulburări precum miastenia etc.”, a declarat medicul.