Ce boală are Regele Charles. Vestea tristă anunțată de jurnaliștii britanici

de: Năstase Mirabela
12 09. 2022

Odată proclamat oficial Rege al Marii Britanii, Charles al III-lea, acum Regele Charles al III-lea, a intrat și mai mult în atenția întregii lumi. Moștenitorul tronului Marii Britanii nu mai este însă un bărbat tânăr, preluând domnia la vârsta de 73 de ani. Vârsta înaintată, dar mai ales aspectul degetelor sale roșii și umflate, au dus la o adevărată dezbatere în mediul online cu privire la starea de sănătate a noului monarh.

Ce boală are Regele Charles

După mai multe speculații și îngrijorări pe tema stării de sănătate a Regelui Charles, medicii britanici au oferit câteva lămuriri cu privire la degetele umflate și roșii ale Regelui și cauzele care ar putea duce la acest aspect îngrijorător al lor.

Dr. Gareth Nye, lector principal la Universitatea din Chester, a explicat pentru publicația Daily Star ce se întâmplă, de fapt. Specialistul a precizat că „o mulțime de cauze” ar putea duce la umflarea degetelor, iar o posibilă cauză ar putea fi edemul sau retenția de lichide.

„Edemul este o afecțiune în care organismul începe să rețină lichide în membre, în mod normal picioarele și gleznele, dar și în degete, ceea ce le face să se umfle.

Edemul este o afecțiune comună și afectează în cea mai mare parte persoanele cu vârsta peste 65 de ani, deoarece capacitatea de control al fluidelor este limitată. Pentru a vedea dacă aceasta este cauza, apăsarea zonei umflate timp de aproximativ 15 secunde ar provoca o depresie în zonă”.

De asemenea, o altă afecțiune pe care a spus-o dr. Nye a indicat-o ca fiind o potențială cauză a degetelor roșii și umflate ale Regelui Charles ar fi artrita.

 „Artrita este o altă afecțiune comună la vârsta de peste 60 de ani. Ea afectează adesea trei zone principale ale mâinii – articulația degetului mare sau oricare dintre articulațiile degetelor.

Degetele devin de obicei rigide, dureroase și umflate și, deși medicamentele pot ajuta la durere, inflamația poate rămâne”, a mai dezvăluit specialistul.

Ce spun medicii

De asemenea, alte cauzele mai puțin frecvente pot include dieta bogată în sare, care duce la retenția de lichide sau anumite medicamente, cum ar fi medicamentele pentru tensiunea arterială sau medicamentele cu steroizi, a mai explicat dr. Nye, pentru publicația britanică.

Însă în ciuda acestor posibilități, medicul a ținut să clarifice că astfel de „semnale” nu sunt indicații de vreo problemă majoră de sănătate a Regelui Marii Britanii.

„Cu siguranță nu există probleme de sănătate imediate care să fie concluzionate de la degetele umflate și cel mai probabil acestea sunt un semn al vârstei sale”, a conchis medicul.