13 oct. 2024 | 15:47

Ce au spus ungurii după ce România a făcut spectacol în meciul cu Cipru. Era de așteptat

Sport
Ce au spus ungurii după ce România a făcut spectacol în meciul cu Cipru. Era de așteptat
Ungurii au recunoscu valoarea României, după meciul cu Cipru

România a oferit o prestație solidă sâmbătă seara, impunându-se cu scorul de 3-0 împotriva Ciprului, în cadrul unui meci disputat pe AEK Arena din Larnaca. Meciul a contat pentru Grupa a 2-a din Liga C a Ligii Națiunilor și a adus o nouă confirmare a formei bune în care se află echipa națională. Cu această victorie, România și-a consolidat poziția de lider în grupă și a atras aprecieri nu doar pe plan intern, ci și internațional.

Ungurii de la Nemzeti, impresionați de prestația tricolorilor

Publicația sportivă ungară Nemzeti Sport a lăudat evoluția României, remarcând dominarea totală pe care tricolorii au arătat-o în Cipru. „România a dominat în Cipru!”, a fost titlul ales de jurnaliștii maghiari pentru a descrie meciul, subliniind că victoria convingătoare a României nu a fost o surpriză, ci o confirmare a valorii echipei.

„Sâmbătă, în Liga Națiunilor, Grupa C, meciurile au oferit atât surprize, cât și confirmări. România a demonstrat din nou că este cea mai puternică echipă din grupă, impunându-se clar în fața Ciprului,” au notat aceștia. Publicația a continuat prin a evidenția contribuțiile decisive ale jucătorilor-cheie ai României: „Dennis Man a deschis scorul, Răzvan Marin a marcat dintr-un penalty, iar tânărul Radu Drăgușin a înscris ultimul gol al partidei, asigurând astfel o victorie confortabilă pentru România.”

Nemzeti a mai remarcat faptul că echipa lui Mircea Lucescu nu doar că a dominat din punct de vedere tactic, dar a arătat și un fotbal plăcut, ofensiv, care a sufocat echipa cipriotă, lăsându-i puține șanse de a riposta.

România, singura echipă cu punctaj maxim

După victoria categorică în fața Ciprului, România a rămas singura echipă din Grupa C2 cu punctaj maxim. Tricolorii au acumulat 9 puncte din 3 meciuri, fiind urmați de Kosovo, care a învins Lituania și a adunat 6 puncte. Cipru și Lituania, echipele cele mai slabe din grupă, se află la coada clasamentului, cu 3 și, respectiv, 0 puncte.

„Este de așteptat ca România să continue această serie de victorii și să se califice fără probleme în fazele superioare ale competiției,” au anticipat jurnaliștii unguri. Aceștia au menționat și că naționala condusă de Mircea Lucescu a crescut vizibil în ultimele luni, atât din punct de vedere al coeziunii, cât și al pregătirii fizice, aspecte care ar trebui să-i asigure succesul în viitoarele confruntări.

Meciurile viitoare ale României

România are în față câteva meciuri cruciale pentru a-și păstra poziția de lider și a se califica în fazele eliminatorii ale competiției. Următorul test va avea loc marți, 15 octombrie, când tricolorii vor întâlni Lituania în deplasare. Deși Lituania nu a acumulat niciun punct până acum, echipa lui Mircea Lucescu nu va subestima adversarul, având în vedere că orice pas greșit poate complica drumul spre calificare.

Programul complet al meciurilor rămase în grupă este următorul:

  • Marți, 15 octombrie: Lituania – România, Kosovo – Cipru (ambele meciuri încep la ora 21:45).
  • Vineri, 15 noiembrie: Cipru – Lituania (19:00), România – Kosovo (21:45).
  • Luni, 18 noiembrie: Kosovo – Lituania, România – Cipru (21:45).

Cu 9 puncte acumulate și o formă excelentă, România este mare favorită să termine grupa pe primul loc. În meciurile cu Lituania și Cipru, tricolorii ar trebui să obțină alte 6 puncte, iar meciul împotriva Kosovo va fi decisiv pentru stabilirea clasamentului final.

O șansă pentru jucătorii tineri

Un alt aspect remarcat atât de presa românească, cât și de cea internațională este implicarea jucătorilor tineri în echipa națională. Performanța lui Radu Drăgușin, care a înscris în meciul cu Cipru, este doar un exemplu al talentelor emergente din fotbalul românesc. Cu fiecare meci, selecționerul Mircea Lucescu oferă oportunități noi jucătorilor tineri să demonstreze că pot contribui la succesul echipei, ceea ce va fi esențial în dezvoltarea fotbalului românesc pe termen lung.

Victoria categorică a României împotriva Ciprului a fost un nou pas important spre consolidarea poziției de lider în Grupa C2 a Ligii Națiunilor. Cu un fotbal ofensiv și bine organizat, tricolorii au impresionat nu doar suporterii, ci și presa internațională, inclusiv pe ungurii de la Nemzeti Sport. România are acum toate șansele să termine grupa pe primul loc și să continue cu succes în competiție, iar fanii așteaptă cu nerăbdare viitoarele confruntări.

Parteneri
Limită la retragerile de numerar. Câți bani cash poți să scoți de la bancomat în România
Redactia.ro
Supă cu găluște, rețetă din anul 1940. Așa o făceau străbunii să iasă grasă, gustoasă și găluștele nu se sfărâmau deloc
Click.ro
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Viața bate filmul! Și-a lăsat bona însărcinată, în timp ce aceasta avea grijă de copilul lui și al soției sale. Protagonistul e un actor cunoscut, urmărit de milioane de români la TV!
Unica.ro
Instalatorii, noii milionari. Cum se schimbă economia
EVZ.ro
Simona de la Insula Iubriii, mesaj tranșant pentru ispita Anamaria. Consideră ca ar fi fost interesată de Claudiu și după terminarea competiției: “Nu sunt pansamentul nimănui”
Spynews
Decizia luată de Comisia Europeană. Anunț pentru posesorii de telefoane mobile
Capital.ro
Acasă la Medana și Alin Oprea. Doar în filme mai vezi așa ceva Fără exagerare, imaginile din casa lor întrec orice închipuire
Avantaje
RUSIA MUTĂ AVIOANELE cu RACHETE BALISTICE! Pregătiri de RĂZBOI
Mediaflux
Simona de la Insula Iubriii, mesaj tranșant pentru ispita Anamaria. Consideră ca ar fi fost interesată de Claudiu și după terminarea competiției: “Nu sunt pansamentul nimănui”
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
O femeie s-a speriat când a aflat ce vrea să îi facă soțul în dormitor, fără reținere. Soția a dezvăluit totul
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro