Ce au pățit niște români în vacanța din Turcia. Țeapa care i-a lăsat pe turiști fără mii de euro

de: Ștefan R. Apostol
06 09. 2024

Vacanțele în Turcia pot fi adevărate oaze de relaxare, sau pot fi și la cealaltă extremă, un adevărat fiasco. Se pare că de asta au avut parte un cuplu de români în vacanța din Turcia, aceștia povestind despre țeapa care i-a lăsat pe turiști fără mii de euro.

Cum poți trăi un un adevărat fiasco în vacanța din Turcia

Istanbulul, precum și alte destinații turistice din Turcia, precum Antalya, trebuie să facă față înșelătoriilor tipice pentru turiști. Majoritatea turcilor sunt cinstiți și ar face tot posibilul pentru a vă ajuta în loc să vă jecmănească.

Dar, spre exemplu, într-un oraș cu peste 18 milioane de locuitori ca Istanbulul, veți găsi întotdeauna câteva persoane cu intenții diferite. Acest lucru nu ar trebui să vă sperie, dimpotrivă.

În comparație cu alte orașe ale lumii, Istanbulul are mai puține capcane pentru turiști, poate și datorită poliției care este aproape permanent pe străzi. Dar, iată că în Antalya lucrurile nu stau chiar așa, având în vedere recenta experiență a unor români în vacanța din Turcia.

Ce au pățit niște români în vacanța din Turcia

După cum bine știm, toți avem tentația de a cumpăra lucruri, uneori scumpe, alteori pe bani puțin, chilipir, vorba turcului.

Dar, deși aparent aceste lucruri sunt de calitate, nu de puține ori, poate și orbiți de cum arată, uităm să fim atenți la detalii. Consecința acestor acțiuni, bani pentru cei care le vând, gaură în buget pentru turist.

Cîțiva români și-au povestit pățaniile pe grupurile turistice de pe Facebook, printre ele și o româncă care avea să spună că ar fi fost înșelată de așa-ziși vânzători ambulanți, iar sumele nu au fost deloc de neglijat.

Țeapa care i-a lăsat pe turiști fără mii de euro

O altă situație este cea a ghizilor care, spun turiștii, i-ar fi păcălit să meargă în fabrici fictive sau magazine care vând produse la prețuri mult mai mari decât de obicei.

Alții au mai povestit că inclusiv șoferii de pe autocare sunt complice, de cele mai m,ulte ori, cu cei care vând produse îndoielnice, dar care par a fi de calitate, și primesc comisioane la fiecare astfel de țeapă trasă.

Deși este posibil ca experiența ta în Turcia să nu fie similară cu cele menționate, cu toate astea ar fi bine să ai grijă cu cine vorbești, și în cine poți avea încredere. E mai bine să rămâi cu banii în buzunar, decât să-i dai pe produse îndoielnice și să mai și ei țeapă.