22 mai 2024 | 20:41

Ce au pățit mai mulți români care au călătorit cu trenul din București la Istanbul. Au făcut totul public: “Am crezut că murim”

News
Ce au pățit mai mulți români care au călătorit cu trenul din București la Istanbul. Au făcut totul public: “Am crezut că murim”
Cum călătoresc românii cu trenul către Istanbul

Istanbul se numără printre destinațiile turistice preferate de români. În fiecare an, mii de turiști aleg să plece cu trenul din București în Istanbul, datorită costului mai mic de transport. Cu toate acestea, experiența nu este una tocmai plăcută, au spus mai mulți români.

Cum au călătorit cu trenul mai mulți români din București către Istanbul

Grecia și Turcia sunt două dintre cele mai căutate destinații turistice. Pachetele de vacanță sunt ieftine, în special dacă le cumpărați din timp. Majoritatea românilor care merg în Turcia nu aleg capitala țării, ci Istanbul, fiind cel mai vizitat oraș.

Când vine vorba despre transporta, mulți preferă să meargă cu trenul, datorită faptului că este mai ieftin. Există mai multe forumuri pe rețelele de socializare unde românii își împărtășesc experiențele pe care le-au avut în Turcia sau spre Turcia.

O internaută a întrebat cum a fost călătoria cu trenul de la București către Istanbul, iar răspunsurile nu au fost unele încurajatoare. Majoritatea oamenilor s-au plâns de faptul că durata călătoriei este foarte lungă, circa 20 de ore. Unii au spus că au avut parte de aer condiționat, în timp ce alții nu.

„A fost groaznic pot spune…zici ca mergi cu mocănița și nu vei mai ajunge vreodată… de condițiile din tren ce pot sa spun ..am avut cușetă de dormit și aer condiționat .Cel mai bine este cu autocarul sau mașina personală,” a fost unul dintre comentarii.

„Dacă va puteți închipui un tren internațional FĂRĂ AER CONDIȚIONAT în plină vara, acesta este. Am crezut că murim. Noroc că am avut un vagon doar pentru noi și am putut stă în chiloți. Apă la baie avea cam 60 de grade, îți rănea mâna. Fără draperii, leșinați în plin soare. Stat o grămadă în stații, găsit oameni care încercau să treacă fraudulos frontieră. Luați avionul! ” a spus o altă internaută.

Românii pot merge în vacanță în Turcia doar cu buletinul

Până nu de mult, turiștii români erau obligați să prezinte pașaportul la intrarea în Turcia, însă lucrurile s-au schimbat. Agențiile de presă din Turcia spun că posesorii de cărți de identitate românești vor beneficia de scutire de vize pentru călătoriile turistice și permise de tranzit în Turcia.

Românii vor putea să stea în Turcia între 90 și 180 de zile, decizia fiind luată în conformitate cu articolul 18 din Legea nr. 6458 privind străinii și protecția internațională, mai arată comunicatul emis în cursul zilei de ieri.

„În conformitate cu articolul 18 din Legea nr. 6458 privind regimul străinilor și protecția străinilor, s-a hotărât acordarea unei scutiri pentru cetățenii români posesori de carte de identitate pentru călătoriile turistice și permisele de tranzit cu o perioadă de ședere de cel puțin 90 de zile în cadrul zilelor IRO în Turcia. ”, se arată în documentul semant de preedintele turc Recep Erdogan.

Parteneri
Adevărul despre dispariția gemenilor din Târgu Jiu. Tatăl celor doi copii a spus totul despre adolescenți
Redactia.ro
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc răspunsul corect
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Soarta misterioasă a aurului lui Ceaușescu. Ce s-a întâmplat cu o avere colosală
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
Adevărul despre Traian Băsescu. Nimeni n-a știut. Ce a făcut pe timpul lui Ceaușescu
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
Cine era ȘOFERUL MORT în accidentul de TRAMVAI! RĂSTURNARE ȘOCANTĂ de SITUAȚIE
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro