Ce au început să le facă mamele din Ucraina propriilor copii, de frică să nu moară în război

Ce au început să le facă mamele din Ucraina propriilor copii, de frică să nu moară în război
Ce au ajuns sa le faca mamele din Ucraina copiilor lor

Ce au început să le facă mamele din Ucraina propriilor copii, de frică să nu moară în război. Mamele ucrainene au început să scrie pe spatele micuților lor adresele şi numerele de telefon ale rudelor, în cazul în care ele vor fi ucise în război.

Disperare pe mamele din Ucraina. Ce au ajuns să le facă celor mici de frica morții

Mamele din Ucraina apelează la un gest disperat. Femeile caută tot felul de soluții pentru a-și pune copii în siguranță în cazul în care ele nu supraviețuiesc.

Astfel, femeile au început să scrie pe spatele copiilor lor numele, adresele și numere de telefon ale altor rude, pentru situația în care ele sunt omorâte în război, iar cei mici supraviețuiesc.

Cine sunt cei care au făcut masacrul din Bucha

Pe de altă parte, surse ucrainene susţin că responsabili pentru crimele de război din Bucha ar fi militarii ruşi dintr-o unitate de artilerie situată în estul Siberiei.

Conform activiştilor InformNapalm, brigada 64 de artilerie motorizată este comandată de locotenent-colonelul Omurbekov Asan-bekovich. Acesta ar sta în spatele masacrului din Bucha, informează presa din Ucraina.

Cel mai mare masacru de la începerea războiului

Astfel, sute de victime au fost descoperite în Bucha şi se estimează că este cel mai mare masacru de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina.

De asemenea, de la apariţia imaginilor, mai multe organizaţii au început să documenteze faptele şi au ajuns la concluzia că există dovezi clare de execuţii în masă şi violuri înfăptuite în perioada 27 februarie-14 martie.

Victime descoperite cu mâinile legate cu panglicile albe

Supraviețuitorii din Bucha povestesc că ocupanţii şi-au făcut o cazarmă în subsolul unei case, iar în camera de alături ar fi împuşcat civili. Acolo ar fi fost un fel de punct de comandă, un centru din care direcţionau atacurile din tot oraşul.

Unele dintre victimele masacrului de la Bucha au fost găsite cu mâinile legate la spate cu panglică albă, semnul folosit de ucraineni ca să arate că sunt civili, nu militari.

Masacrul ar fi avut loc în urmă cu 3 săptămâni

După imaginile din satelit au fost analizate, ziariştii de la The New York Times cred că mulți dintre civili au fost uciși acum mai bine de 3 săptămâni, pe când când armata rusă controla orașul. În tot acest timp, oficialii ruşi au negat crimele şi au susţinut că imaginile sunt „o farsă”.

În plus, o groapă comună în care a fost aruncată o întreagă familie ucisă pare să fie imaginea genocidului care se petrece în Ucraina. Mama, tatăl şi fiul au fost ucişi de ruşi, cel mai probabil pentru că femeia era şefa consiliului satului Moty-jin.

Familie ucisă prin torturare

Pe 23 martie, armata rusă i-au răpit pe Olga și Igor Sukhenko. Apoi s-au întors și după băiatul lor. Alexandru era fotbalist. Toţi au fost uciși prin torturare, susțin oficialii din Ucraina. Fotografiile au fost publicate chiar de consilierul ministrului de interne din Ucraina.

Pe de altă parte, sirenele de raid aerian anunţă pericol în mai toate regiunile din Ucraina, azi, 5 aprilie.