Ce au în comun oamenii care decorează pentru Crăciun cu mult înaintea altora. Nu te-ai fi gândit la asta

de: Mariana Olteanu
25 10. 2023

Pe rafturile magazinelor au apărut deja articolele de Crăciun. Chiar dacă poate părea mai devreme, o bună parte din oameni au început să decoreze,deja, casele. Și pshihologii au remarcat această tendință a oamenilor. Ce spune acest lucru despre personalitatea acestora dar și ce au în comun oamenii care decorează pentru Crăciun cu mult înaintea altora? Iată ce spun pshihologii!

Când este momentul potrivit pentru a decora casele de Crăciun?

De-a lungul timpului, a existat o dezbatere vis-a-vis de momentul potrivit pentru a pune decorațiunile de Crăciun. O bună parte dintre oameni preferă să decoreze înainte de Ziua Recunoștiinței, care este pe 23 noiembrie, în timp ce alții preferă să decoreze după această zi. Se pare că nu există un moment perfect pentru a decora casa. Însă, pshihologii au tras câteva concluzii.

Citește și: Prăjituri de Revelion. Cele mai delicioase deserturi pentru Anul Nou

Ce spun pshihologii?

În cadrul unui interviu pentru TODAY, psihologul Deborah Serani a vorbit despre acest subiect. La rândul său, acesta este de părere că decorarea casei pentru sezonul de vacanță „creează acea schimbare neurologică care poate produce fericire”.

Se pare că această activitate poate crește dopamina, un hormon al senzației de bine. Acest lucru este confirmat și de mai multe rapoarte ale centrului Illinois Proud.

Citește și: Felicitări de Crăciun 2022. Imagini frumoase pe care să le trimiți celor dragi

Ce au în comun oamenii care decorează pentru Crăciun cu mult înaintea altora

Această senzație de fericire este accentuată și de terapia prin culoare, care poate crește  și energia. De asemenea, luminile de Crăciun, împreună cu culorile pe care le asociem cu anotimpul, pot aduce un sentiment de fericire și pozitivitate în viața cuiva.

„Rezultatele susțin ideea că locuitorii își pot folosi exteriorul casei pentru a comunica atașamentul și, eventual, pentru a se integra în activitățile sociale ale unui cartier”.

Un studiu realizat de Journal of Environmental Psychology arată că, oamenii care decorează mai devreme sunt mai prietenoși, sau cel puțin percepuți a fi. Mai mult, decorațiunile exterioare îi pot încuraja pe aceștia să fie mai sociabili cu vecinii lor.

În concluzie, indiferent de momentul în care decorezi, te vei simți fericit. Mai mult, Crăciunul îți aduce aminte de copilărie.

„Pentru mulți dintre noi, Crăciunul este un timp magic, este un timp al inocenței, este un timp al bucuriei”, spun pshihologii.

Citește și: Suma rușinoasă alocată de PSD pentru luminițele de Crăciun, într-o comună cu 4.000 de locuitori. Ce urmăresc primarii, de fapt