Ce au găsit turiştii români din Thassos în apa de la mal. Au fotografiat imediat, imaginile sunt virale
Ce au găsit turiştii români din Thassos? Nu de puține ori turiștii, aflați pe plajele din Thassos, au avut parte de momente inedite. Un astfel de moment a fost imortalizat recent de un grup de turiști români. Ce au găsit turiştii români din Thassos în apa de la mal, nu este la prima apariție. Dar pentru aceștia a fost un lucru inedit. Majoritatea celor aflați pe plajă au fotografiat imediat, iar imaginile sunt deja virale.
Ce au găsit turiştii români din Thassos? Apariție rară pe plajele din Thassos
Conform unor cercetări derulate pe parcursul a multor ani, s-au cercetat, timp de 15 ani, modele de cuibărit ale broaștei țestoase de mare Caretta caretta. cercetările au fost derulate de-a lungul unei plaje de 40,5 km de pe coasta atlantică a Floridei.
Această mică secțiune de plajă este considerată cea mai importantă zonă de cuibărit pentru această specie amenințată din emisfera vestică. Din 1989 până în 2003, numărul anual de cuiburi a fluctuat între 13 000 și 25 000, fără o tendință evidentă.
Specia rară, pe cale de dispariție, a devenit o imagine rară, chiar și pe cosata atlantică a Floridei. Dar, iată că natura dovedește încă odată că, indiferent de condiții, are resursele necesare să se regenereze.
Așa se face că, recent, un grup de turiști români, aflați pe plajele din Thassos, au reușit să surprindă în imagini această specie rară de broască țestoasă
Turiștii au fotografiat imediat, iar imaginile sunt virale
Fără să stea prea mult pe gânduri, grupul de turiști au reușit să o surprindă în imagini, iar ulterior acestea au devenit virale pe rețelele de socializare. „Caretta–Caretta, uimitoarele țestoase cu capul pătrat”, a scris o româncă din grupul de turiști care au surprins specia pe Facebook.
Caretta-Caretta, sau broasca țestoasă de mare, este o specie de broască țestoasă oceanică distribuită în întreaga lume. Este o reptilă marină, aparținând familiei Cheloniidae. La maturitate maximă, țestoasa medie măsoară în jur de 90 cm în lungimea carapacei.
Cea surprinsă de turiștii români avea aproape 3 metri lungime și aproximativ 180 de kilograme. Conform specialiștilor eleni, această specie este regăsită preponderent în Golful Lagans, din insula Zakynthos. Zona este una din multele regiuni declarate Rezervație Naturală, tocmai datorită acestor specii de broaște, dar și datorită unicității altor specii marine, regăsite aici.
Cele mai multe, spun cei de la greekexplorer.ro, se află în dreptul localității Kalamaki, dar și în zona Dafni Beach. Aici, de fapt, se găsesc cele mai multe cuiburi cu ouă depuse de broasca țestoasă de mare. Specialiștii trag semnale de alarmă cu privire la specie, spunând că, deși sunt protejate, acestea sunt pe cale de dispariție.