Ce au găsit cei de la RAR montat pe maşina unui român. S-au uitat de două ori, aşa ceva nu au mai văzut. Amenda e uriaşă!

Ce au găsit cei de la RAR montat pe maşina unui român. S-au uitat de două ori,  aşa ceva nu au mai văzut. Amenda e uriaşă!
Inventivitatea românului, sau ce au găsit cei de la RAR montat pe maşina unui român

Ce au găsit cei de la RAR montat pe maşina unui român? Țineți minte, când erați mici, cum tot timpul tata sau bunicul meștereau la celebra Dacia, în parcarea blocului? O să vă întrbați care este legătura? Păi este, că vorbim, încă odată, de celebra inventivitatea românului. De data asta vorbim de invenția unui tulcean. Ce au găsit cei de la RAR montat pe maşina tulceanului pare din filmele de groază, dar readuce în discuție exact ce spuneam. Cei de la RAR s-au uitat de două ori, spunând că aşa ceva nu au mai văzut. Oricum, tulceanul a primit ceea ce merita, o amenda e uriaşă.

Inventivitatea românului, sau ce au găsit cei de la RAR montat pe maşina unui român

Pe vremea când bătrâna Dacie circula pe străzile României, era imposibil să nu se strice ceva. Așa se face că românul, inventiv din fire, găsea tot felul de modalități de a-și repara pe loc mijlocul de transport. Pe vremea aceea nu se știa de tuning, adică, pe românește să-ți modifici mașina, atât estetic, cât și la motorizare.

Odată cu intrarea în democrație, genul acesta de practici, ușor, ușor, au pătruns și în România, astăzi existând deja ateliere auto celebre care se ocupă cu tuning-ul.

Dar, orice lucru de acest fel vine și cu costuri pe măsură. Mai ales dacă vrei să ai cea mai tare mașină din oraș.

Dar, stai! Că nu e nevoie, sau cel puțin așa vrea să demonstreze un tulcean, care a pus pe jar toți înspectorii RAR din oraș.

Tulceanul nostru, om plin de inventivitate, a decis că vrea să omologheze invenția personală. De eleron sau spoiler a auzit toată lumea. Este o modificare care întrerupe sau „strică” fluxul de aer în jurul unei mașini în mișcare, modificând fluxul de aer din jurul și din spatele vehiculului. Scopul unui spoiler este dublu: să reducă efectele de ridicare și să diminueze rezistența la înaintare a autovehiculului.

În cazul tulceanului, nu numai că strică fluxul de aer, ci a fost construit prin metoda burghiu. Nu ați înțeles? Păi vă explicăm.

S-au uitat de două ori, dar aşa ceva nu au mai văzut!

Conform inspectorilor RAR Tulcea, șoferul decis să-și omologheze invenția, a explicat ceea ce a făcut. Adică, a folosit burghiu pentru metal, câteva corniere metalice și colțare pentru polițe din magazinele de bricolaj, a mai adăugat câteva improvizații şi șuruburi cu piuliță, și așa a realizat minunea de eleron.

„Stim că deja vă zboară gândul la weekend. Pentru că vorbim despre zbor, vă prezentăm acest autovehicul care a venit la RAR Tulcea pentru omologarea elementului de caroserie.

Materiale necesare pentru confecționare: burghiu pentru metal, cornier metalic și colțare pentru polițe din magazinele de bricolaj, improvizații, câteva șuruburi cu piuliță și multă inconștiență.

(..) Despre sancțiunile pe care le riscați nici nu mai vorbim…Un astfel de element nu îndeplinește, din punct de vedere tehnic, normele pentru certificarea produselor și nici nu a fost supus verificărilor necesare pentru omologarea de tip a produsului, iar colegii noștri au decis că această improvizație nu întrunește condițiile care stau la baza omologării.”, scrie RAR Tulcea pe Facebook, lângă pozele cu minunea.

În afară de faptul că cei de la RAR Tulcea s-au uitat de două ori, au declarat că aşa ceva nu au mai văzut! E de înțeles că nu s-a pus problema, sub nicio formă, de omologare a invenției șoferului tulcean. Ba mai mult de-atât, inspectorii RAR l-au premiat cu o amendă!