Ce au făcut românii din diaspora, imediat după ce au votat. Gestul lor a devenit viral

Ce au făcut românii din diaspora, imediat după ce au votat. Gestul lor a devenit viral
La ce gest au recurs mai mulți români din străinătate după ce au ieșit de la vot

A mai rămas foarte puțin timp până când românii își vor putea vota președintele pentru următorii cinci ani. Duminică, 24 noiembrie, are loc al doilea tur al alegerilor prezidenţiale în ţară.

Românii din diaspora pot vota între 22 şi 24 noiembrie. Cetăţenii români vor putea alege între Viorica Dăncilă şi Klaus Iohannis.

Sute de mii de români care locuiesc în afara granițelor României au votat deja până la această ora. Un gest pe care îl fac românii după ce și-au exprimat opțiunea de vot a devenit viral pe internet în scurt timp.

Reacția românilor după ce ies de la vot

Mulți din românii care au votat deja în străinătate și-au pozat buletinele alături de o hârtie albă pe care scrie „ăsta”/ „asta”. Reacția vine în contextul în care chiar candidatul PSD la alegerile prezidențiale din acest an i-a numit „ăștia”, pe românii care s-au stabilit în afara României.

Românii îșu pun un bilețel pe care scriu „ăsta” sau „asta” lângă buletinele lor.
Românii îșu pun un bilețel pe care scriu „ăsta” sau „asta” lângă buletinele lor.

Haștagurile #ăștia sau #ăsta #asta au devenit virale pe rețelele de socializare, acolo unde este folosit de românii care au votat vineri și sâmbătă.

Dăncilă, referiri la diaspora

La una din dezbaterile sale electorale la care a participat săptămâna aceasta Viorica Dăncilă a încercat să explice ce a făcut Partidul Social Democrat pentru românii aflați în străinătate, atacându-l pe contracandidatul său, președintele Klaus Iohannis.

În timpul discursului său, ținut în fața jurnaliștilor, liderul PSD, s-a referit la românii din diaspora cu apelativul „ăștia”.

”Ce a făcut Klaus Iohannis? Nu a avut nici măcar o deplasare dedicată românilor din diaspora. Nici măcar una. Mai mult decât atât, chiar dacă s-a deplasat în state unde avem o mare majoritate a românilor care au plecat din țară, nu s-a întâlnit cu ăștia, nu a vorbit despre venirea lor în România și ce face în calitate de președinte ca românii să se întoarcă acasă”, a spus Viorica Dăncilă.